Infidelitatea stă scrisă în gene

Infidelitatea/ dependenţa de sex a unei persoane este dată de nevoia excesivă de dopamină, substanţa eliberată de creier ca recompensă pentru ceva ce-i place foarte mult. Şi iată explicaţia pentru existenţa oamenilor incapabili să fie fideli într-o relaţie.
Cei care îşi înşală partenerii stabili se nasc, potrivit oamenilor de ştiinţă americani, cu infidelitatea în gene .  
 
Infidelitatea/dependenţa de sex a unei persoane este dată de nevoia excesivă de dopamină, substanţa eliberată de creier ca recompensă pentru ceva ce-i place foarte mult. Şi iată explicaţia pentru existenţa oamenilor incapabili să fie fideli într-o relaţie.
 
Cercetătorii au descoperit faptul că o aventură de o noapte eliberează cascade de dopamină în creier, după sistemul plăcere-recompensă, exact ca ca atunci când eşti la masa de joc de cărţi. În concluzie, infidelitatea împarte aceeaşi genă cu alcoolismul şi cartoforia. 
 
Dacă infidelilor li s-ar studia ADN-ul şi istoricul sexual, s-ar observa că au o variaţie a genei DRD4, ceea ce înseamnă că sunt mai predispuşi la o aventură de-o noapte decât ceilaţi, fără această dereglare.
 
Din cauza genei sau nu, mulţi bărbaţi spun că sunt "sclavii" propriei biologii. Dragoş, în vârstă de 32 de ani, "scuzând specia", spune: "Istoric vorbind, se presupune că bărbaţii ar trebui să-şi 'răspândească sămânţa' cu cât mai multe femei, pentru a asigura perpetuarea speciei. Dar asta nu înseamnă că nu ne putem controla acţiunile. E o luptă continuă care se duce între moralitate şi modul în care suntem 'construiţi'". 
 
Cert este că femeile şi bărbaţii înşală cam din aceleaşi motive, iar cel mai des întâlnit este: "caut în altă parte ceea ce nu am acasă".
 
Şi cum mai uşor este să previi decât să tratezi, cea mai bună soluţie de a te asigura că iubitul tău nu calcă strâmb nu este să îi controlezi e-mail-urile, telefonul sau să îl urmăreşti. Tratează-l exact cum ai vrea să fii tratată dacă a-i fi tentată să înşeli!
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod