Câteva gânduri despre fericire şi de ce obişnuim să fim nefericiţi

Foarte multă lume se plânge că nu e fericită. Se vorbeşte foarte multe despre asta. De când suntem mici trebuie să facem anumite lucruri, în principiu să învăţăm bine, pentru ca mai

Foarte multă lume se plânge că nu e fericită. Se vorbeşte foarte multe despre asta. De când suntem mici trebuie să facem anumite lucruri, în principiu să învăţăm bine, pentru ca mai târziu să fim fericiţi. Nu e un sfat atât de rău.

De cele mai multe ori, deşi nu ne place să o spunem sau să o recunoaştem, fericirea are o anume legătură cu starea materială, dar, de multe ori, nefericirea îşi face şi ea simţită prezenţa chiar dacă la mijloc sunt mai mulţi bani.

E mult subiectivism în dicuţia despre fericire.

Fiecare şi-o imaginează altfel. E atât de diferită încât e influenţată direct de starea noastră dintr-un moment sau altul. De fiecare dată ne minţim prin faptul că ne dorim foarte puţin pentru a fi fericiţi. Unii vor o parteneră perfectă, când o au, constată că şi ea îmbătrâneşte o dată cu ei. Vor o căsuţă minusculă la marginea pădurii, dacă reuşesc s-o cumpere sau să o construiască, realizează că au probleme cu ţânţarii sau cu apa. Şi tot aşa, împlinirea unui vis implică atât fericire cât şi o doză de nefericire.

Există vreo soluţie pentru a ieşi din acest carusel al nefericirii? Da.

E cea prin care ar fi bine să ne proiectăm viaţa, folosindu-ne raţiunea. În momentul în care-ţi gândeşti existenţa ai mai puţine şanse să-ţi umpli mintea cu vise nerealiste. Eşti mult mai câştigat dacă trăieşti după principiile lumii reale în care nu te aştepţi să ai noroc în fiecare zi. Pentru a avea bani e mai important să ştii să faci ceva, să fii muncitor şi de încredere, decât să visezi că o să câştigi la loto.

Fericirea are o mare legătura cu inteligenţa.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod