5 soluţii pentru a avea linişte în cuplu

Am observat din proprie experienţă că, odată cu trecerea timpului, certurile apar tot mai des într-un cuplu. E adevărat că sunt mai lipsite de intensitate decât la începutul relaţiei şi

Am observat din proprie experienţă că, odată cu trecerea timpului, certurile apar tot mai des într-un cuplu. E adevărat că sunt mai lipsite de intensitate decât la începutul relaţiei şi durează mult mai puţin.

Păi, acum 15 ani, când ne certam, eu şi soţia mea,  stăteam supăraţi cel puţin o săptămână. Acum, 5 minute. Dar, cu toate acestea e bine ca partenerii să nu se certe. Pentru a evita tensiunile, m-am gândit la cinci soluţii mai neortodoxe:

1. Nu discutaţi decât despre subiecte şi teme la care aveţi aceeaşi opinie.

Cu cât vorbiţi mai puţin, cu atât se reduc şansele de ceartă.

2. Niciunul dintre parteneri nu trebuie să-l întrebe pe celălalt sâmbătă dimineaţa: ”Ce facem azi?” Se va isca, în mod sigur, o controversă. E mai bine să facă fiecare ce-l taie capul iar o rudă sau o vecină să stea cu copiii.

3. Nu-l întrebaţi niciodată pe celălalt de ce a întârziat la serviciu. Mai bine să nu aflaţi. Ce contează o minciună în plus. Mai ales că o să vă sară ţandară pentru că după atâţia ani ştiţi când celălalt ocoleşte adevărul.

4.

Nu puneţi niciodată întrebarea: ”De ce n-ai luat pâine?” Chiar dacă pare nevinovată, şansele ca o astfel de întrebare să stârnească o furtună sunt de peste 90%.

5. Treziţi-vă amândoi la aceeaşi oră. Târziu sau devreme, dar în acelaşi timp. Cel care doarme mai mult va fi întotdeauna pedepsit de cel ”harnic”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod