Studiu: Femeile înşală aproape la fel de mult ca bărbaţii

Femeile au aproape la fel de multe aventuri ca bărbaţii, numărul soţiilor care îşi înşală partenerii de viaţă crescând în ultimele două decenii, potrivit celor mai recente date furnizate de National Opinion Research Center, citate de Bloomberg Businessweek.
Procentul bărbaţilor căsătoriţi care au recunoscut că au avut aventuri a rămas constant, la 21%, în timp ce procentul soţiilor care şi-au înşelat partenerul de viaţă a crescut cu aproximativ 40% în ultimele două decenii, ajungând la 14,7% în 2010, conform studiului prezentat de Bloomberg Businessweek şi citat de huffingtonpost.com.

"Bărbaţii au totuşi mai mult tendinţa de a-şi înşela soţia, decât femeile, soţul", a declarat Yanyi Djamba, director al Auburn Montgomery Center For Demographic Research, precizând însă că nu mai există o diferenţă foarte mare între soţii şi soţiile care îşi înşală partenerii.

Pe de altă parte, potrivit lui Yanyi Djamba, principalul impuls pentru aventurile extramaritale este predictibil. Unul din patru bărbaţi şi-a descris mariajul ca fiind "nu foarte fericit", mai mult decât dublu faţă de numărul soţiilor care îşi explică adulterul în acest fel.

Unul dintre motivele care au condus la creşterea infidelităţii femeilor este schimbarea climatului cultural şi economic din SUA, a declarat şi Pepper Schwartz, sociolog la University of Washington.

Datorită veniturilor mai mari şi locurilor lor de muncă, "femeile îşi pot permite să suporte urmările unei aventuri", a declarat aceasta. Ea a precizat că, în prezent, femeile au o mai mare independenţă economică şi datorită acestui fapt acestea îşi doresc şi un partener mai apropiat de idealurile lor.

Potrivit specialiştilor contactaţi de Bloomberg, dezvoltarea reţelelor de socializare a permis de asemenea femeilor să se implice mai uşor în relaţii extraconjugale, relatează Mediafax.

Totodată, femeile sunt programate genetic să îşi caute un "bărbat bun", în timp ce bărbaţii nu s-au împăcat niciodată prea bine cu monogamia, spune şi Daniel Bergner, autorul noii cărţi "What Do Women Want?".

Şi Alton Abramowitz, preşedinte al American Academy of Matrimonial Lawyers, a declarat că, în ultimii zece ani, a sesizat o creştere a numărului de divorţuri cauzate de infidelitatea soţiilor.

"Mereu am avut câteva cazuri cu femei (care şi-au înşelat partenerul, n.r.), însă ele au fost mult mai discrete cu privire la aceste lucruri", a spus Alton Abramowitz.

Acesta nu este primul studiu din care reiese că nu mai există un decalaj între soţii şi soţiile care au aventuri extramaritale. Un sondaj publicat în prima parte a acestui an arată că 33% dintre bărbaţi şi 19% dintre femei au recunoscut că au fost "necredincioşi" partenerului de viaţă. În cadrul acestui sondaj au fost chestionate peste 100.000 de persoane. Printre motivele invocate de aceştia drept "motor" al infidelităţii s-au numărat plictiseala în dormitor şi lipsa de comunicare cu partenerul de viaţă.


Foto: Hepta
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod