Stropirea trandafirilor cu bicarbonat – Ingredientul din bucătărie care poate face minuni în grădina ta

Oricine își dorește să aibă o grădină frumoasă, din vară și până la sfârșitul toamnei, ar trebui să planteze trandafiri.
Îngrijirea acestor flori nu este foarte laborioasă. De exemplu, o soluție cu puţin bicarbonat de sodiu îi poate proteja de anumite boli.

 
 
Cât de des să uzi trandafirii
 


Trandafirii sunt flori ce nu necesită o îngrijire excesivă. În general, ei ar trebui udați doar în perioadele mai secetoase. Dacă îi veți uda des, riscați să nu-și dezvolte rădăcinile, iar la prima furtună mai serioasă să fie smulși din pământ.
În general, nici de fertilizare cu substanțe chimice nu au nevoie. Doar când apar dăunători se impune să interveniți rapid.
Iată în ce situații se folosește bicarbonatul de sodiu, un ingredient folosit, în general, în bucătărie, în îngrijirea trandafirilor.

 
Ce boli afectează trandafirii și cum îi ajută bicarbonatul

 
 
Trandafirii sunt flori ce pot fi afectate de insecte, ciuperci, bacterii și virusuri. Într-un litru de apă se dizolvă o linguriţă de bicarbonat de sodiu și se pulverizează soluţia pe trandafiri, pentru a-i feri de dăunători. Practic, bicarbonatul este un fungicid natural, el creând un mediu alcalin, neprielnic sporilor fungici.
Făinarea este o altă boală ce poate afecta trandafirii.
Ea se manifestă printr-o pulbere depusă pe plantă și apare, în general, după o perioadă mai lungă de nopți reci și umede. Dacă nu se intervine și planta nu este îngrijită, boala va reveni primăvara.
Amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu cu circa patru litri de apă, ½ linguriță de săpun lichid, puneți amestecul într-un recipient și agitați-l, după care stropiți săptămânal trandafirii cu el. Nu doar făinarea, ci și mucegaiul pudră și petele negre dispar după un astfel de tratament.
De asemenea, o combinație de bicarbonat de sodiu și ulei horticol tratează eficient mucegaiul și petele negre de pe trandafiri.
Adăuga-ți o lingură de bicarbonat de sodiu și una de ulei horticol la circa patru litri de apă și pulverize-ți, direct pe trandafiri, acest amestec, o data pe săptămâni sau după ploi abundente.
 


Nici prea mult bicarbonat nu este bun

 
 
În timp ce bicarbonatul de sodiu este o modalitate ieftină și organică de a trata bolile fungice ale trandafirilor, utilizarea lui excesivă poate dăuna plantelor dumneavoastră. Când este utilizat în mod repetat pe plante, bicarbonatul de sodiu ajunge în sol și se acumulează acolo. Apoi se combină cu ionii de calciu și magneziu din sol, făcând dificil pentru planta să primească acești nutrienți.
Altă precauție aici este să stropiți trandafirii cu soluția de bicarbonat de sodiu doar dimineața devreme.
În caz contrar, poate arde frunzele. Din același motiv, evitați să stropiți trandafirii cu bicarbonat de sodiu pe vreme toridă.
 
Sursa foto: Depositphotos 
24 Iulie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod