Crăciunul cu Jamie, pe TV Paprika

TV Paprika aduce magia Crăciunului în casa ta cu emisiuni pline de savoare, umor și inspirație culinară. În această perioadă festivă, te invităm să te bucuri de bucatele gustoase pregătite de Prăjiturela, Jamie Oliver și trio-ul de succes Gordon, Gino și Fred. TV Paprika declară că este destinația de sărbători a fiecărui telespectator, aducând în casele românilor atmosfera caldă și spiritul autentic al Crăciunului.

Pe 19 decembrie, de la ora 21:00, ai ocazia să descoperi "Jamie: Preparate simple de Crăciun" în două episoade speciale de sărbători. Vei afla trucurile preparării mâncărurilor pentru petreceri și secretele bucătăriei tradiționale pentru masa de Crăciun.

Așteptăm cu nerăbdare "Ajunul Crăciunului cu Jamie", programat pentru data de 20 decembrie, de la ora 21:00. În acest spectacol special, Jamie Oliver vine cu idei convingătoare, șiretlicuri și trucuri pentru a-ți delecta papilele gustative, garantând o atmosferă de Crăciun fără stres. Adio fripturilor fade și pieptului de curcan prea uscat!



Nu rata "Crăciunul cu Jamie" pe 21 decembrie, de la ora 21:00. În această ediție specială, Jamie Oliver  propune o călătorie culinară de o oră, prezentând rețete fantastice, dulci și sărate deopotrivă. Descoperă feluri care pot deveni punctul central al sărbătorilor tale minunate și memorabile, mai ales cu ocazia Crăciunului.



Și pentru a asigura odihna mult așteptată de Crăciun, TV PAPrika te invită să urmărești "Trucurile de Crăciun ale lui Jamie" pe 23 și 24 decembrie, de la ora 21:00. Emisiunea prezintă rețete ușoare, rapide și prietenoase cu bugetul, garantând că vei putea pune pe masă mâncăruri delicioase fără stres și economisind timp prețios în această perioadă aglomerată.

Cu TV Paprika, Crăciunul devine o sărbătoare culinară autentică și plină de savoare.

 

Bucură-te de magia sărbătorilor alături de TV Paprika și descoperă secretele unei mese perfecte în această perioadă specială a anului. Destinația ta de sărbători este TV Paprika!

Rețetă Jamie Oliver


Cheesecake la cuptor cu compot de smochine


Ingrediente:

Pentru Cheesecake

ulei de măsline
300 g de zahăr pudră, plus mai mult pentru presărare
4 tuburi de 280 g de cremă de brânză cu grăsime integrală


5 lingurițe de pastă de vanilie
5 ouă mari
70 g de făină simplă

COMPOT (SE FAC 500 G)

100 g de zahăr moale brun deschis
1 frunză proaspătă de dafin
100 ml de vin Marsala
1 păstaie de vanilie
12 smochine negre proaspete
3 clementine
1 lingură de făină de porumb

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 220°C/420°F/Gaz 7. Fierbeți apă în ceainic. Se tapetează baza unei forme de tort de 23 cm cu un rând de hârtie de copt, se unge forma cu puțin ulei de măsline și se pudrează ușor cu zahăr pudră.

Se cern 300 g de zahăr pudră într-un castron mare și se bate cu crema de brânză și vanilie până se omogenizează, apoi - pe rând - se adaugă ouăle, iar la final se cerne și se încorporează făina.

Se toarnă în tava căptușită, se înfășoară baza în folie de aluminiu pentru a proteja sigiliul, apoi se pune într-o tavă adâncă de prăjit și se umple cu grijă tava până la jumătate cu apă clocotită. Se coace pe raftul de sus al cuptorului timp de 20 de minute sau până când devine auriu și se întărește ușor la mijloc. Se lasă să se răcească în apă timp de 15 minute, apoi se lasă deoparte pentru a se răci complet. Se acoperă, apoi se lasă la rece pentru cel puțin 4 ore.

Între timp, pentru a face compotul, puneți o tigaie la foc mediu cu zahărul, frunza de dafin și vinul Marsala. Se despică păstaia de vanilie pe lungime, se scot semințele și se adaugă în tigaie.

Se taie smochinele în patru și se adaugă în tigaie. Se rade coaja de clementină și se stoarce sucul, apoi se lasă să fiarbă la foc mic timp de 15 minute, până se înmoaie.

Se amestecă făina de porumb cu 100 ml de apă rece, se adaugă în tigaie și se lasă să bolborosească timp de 2 minute, sau până când are o consistență plăcută de gem.

Se lasă să se răcească puțin înainte de a o servi alături de cheesecake. Dacă nu doriți să o serviți caldă, lăsați compotul să se răcească și apoi puneți-l în frigider timp de 4 ore. Scoateți-l și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei înainte de a-l servi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod