Acuzații de agresiune sexuală. Povestea căderii unui star: emblematicul actor francez Gérard Depardieu

Iată de ce acuzațiile la adresa lui Gérard Depardieu declanșează un moment de răscruce pentru mișcarea #MeToo din Franța.
În urmă cu un deceniu, Gerard Depardieu a interpretat un personaj inspirat de Dominique Strauss-Kahn - fostul șef al Fondului Monetar Internațional căzut în dizgrație și acuzat de agresarea unei cameriste de hotel - în filmul lui Abel Ferrara, Welcome to New York. Într-o întorsătură ironică, emblematicul actor francez a devenit acum capul de afiș al mișcării #MeToo din această țară, fiind acuzat de viol și confruntat cu peste o duzină de acuzații de agresiune sexuală, scrie Variety.

Însă francezii rămân divizați în privința lui datorită statutului său de emblemă a cinematografiei franceze, notează Variety.
A jucat în peste 150 de filme, inclusiv în clasice precum Cyrano de Bergerac, de Jean-Paul Rappeneau, Le Dernier Metro, de François Truffaut și Going Places, de Bertrand Blier. Cu toate acestea, vântul schimbării pare să miște lucrurile în direcția bună - în timp ce președintele francez Emmanuel Macron a refuzat, totuși, să îi revoce Legiunea de Onoare, muzeul de ceară din Paris i-a îndepărtat statuia, pe 18 decembrie. Citește mai departe...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod