Cum este viața în Norvegia? Ce trebuie să știi dacă vrei să te muți acolo

de DivaHair.ro, 26 August 2020
Norvegia

Norvegia este una din țările cu cel mai mare nivel de trai din lume și, din acest motiv, multe persoane sunt tentate să se stabilească definitiv acolo. Dacă și tu te-ai decis să pleci din România și să te muți în Norvegia, trebuie să ții cont de faptul că mentalitatea și cultura este diferită, la fel și oamenii și stilul lor de a trăi.
Totul se va schimba în viața ta, așadar trebuie să fii pregătit. Află din acest articol la ce să te aștepți de la viața din Norvegia, de la mâncare până la salarii și sistemul de sănătate!

Mutarea în orice țară nouă poate fi un șoc pentru oricine. Adaptarea la o nouă limbă și la un alt stil de viață poate fi destul de dificilă, chiar dacă la o primă vedere nu ți se pare așa. Există o mulțime de diferențe culturale care te pot surprinde, așadar înainte de a te muta, trebuie să te interesezi și să cântărești bine toate opțiunile.
Iată câteva aspecte de care să ții cont dacă vrei să te relochezi în această țară:

Trebuie să te programezi din timp la Oficiul de Imigrare.


Timpii de așteptare la birourile de imigrare au crescut în ultimii ani, în special în marile orașe, precum Oslo. Prin urmare, este important să-ți faci o programare cât mai devreme pe site-ul de imigrări UDI. Informează-te de acolo despre documentele de care ai nevoie și care este timpul de așteptare pentru primirea unui răspuns.

Poate fi dificil să deschizi un cont bancar în Norvegia.


Dacă nu ai număr de identitate norvegian și reședință în această țară, deschiderea unui cont bancar poate fi o provocare.
De fapt, este un cerc vicios deoarece problema este că nu poți închiria o locuință în Norvegia, dacă nu ai un cont bancar, iar pentru a obține un număr de identificare ai nevoie de o adresă. Verifică ce ai de făcut în acest caz și ține cont de faptul că este posibil să fie nevoie să te bazezi pe un cont bancar străin pentru primele tale luni în Norvegia. Citește continuarea pe divahair.ro!

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod