Sharon Stone a dezvăluit că nu s-a simțit confortabil în preajma lui Michael Douglas, în timpul Basic Instinct

În ciuda chimiei lor pe ecran, Sharon Stone a recunoscut simte o oarecare „tensiune” când este în preajma colegului ei, Michael Douglas.
Când filmul Basic Instinct a apărut în cinematografe, în 1992, a a aprins o seamă de controverse. Filmul o are în rolul principal pe Sharon Stone (Catherine Tramell), o scriitoare care este principalul suspect în uciderea unui star rock. Michael Douglas joacă rolul detectivului de poliție Nick Curran, care se implică într-o relație cu Catherine, în timpul anchetei.

În ciuda controverselor și cronicilor deloc favorabile, filmul a fost un succes de box office. Filmul este considerat a fi revoluționar pentru reprezentările sale despre sexualitate într-un film mainstream de la Hollywood.
 
Într-un interviu pentru Playboy, Stone a reflectat asupra filmului și a experienței ei. Una dintre cele mai surprinzătoare părți ale interviului a venit când a discutat despre cum a obținut rolul.

 
Cum a obținut rolul din Basic Instinct

 
 
La început, Stone a spus că nu este interesată. Ea a explicat că propria ei teamă de respingere a împiedicat-o să dea o șansă filmului. De asemenea, a simțit că notorietatea ei nu era suficient de mare pentru a face parte dintr-un film la un nivel atât de înalt.
 
„Nu am fost o vedetă și toată lumea vrea vedete.
Am primit scenariul, dar nu l-am citit. L-am lăsat deoparte pentru câteva luni. Într-o noapte l-am luat și l-am citit. Nu mi-a venit să cred. Nu știam ce să fac. Am știut imediat ce este. M-am gândit: Doamne, sper că nimeni altcineva nu vede asta. Știam, de asemenea, că regizorul Paul [Verhoeven] este un geniu", a povestit Stone.

Actrița a mai spus că s-a întâlnit cu Verhoeven când i-a cerut să redenumească piesa vocală pentru versiunea părților ei din filmul Total Recall. Când s-au întâlnit, Sharone purta o rochie de cocktail mulată și încerca să se comporte ca și Catherine.

„Voia o stea. Trebuia să mă dorească”, a spus ea.
 
La sfârșitul zilei, planul ei a funcționat.
 
„Când am terminat de recitat, mi-a spus că vrea să mă testeze pentru un rol într-un nou film pe care îl făcea. Și a făcut-o – teste de cinci nopți”, a mai povestit Stone.
 
 

Stone spune că disconfortul ei cu Douglas i-a ajutat rolul

 

Una dintre cele mai mari dezvăluiri din interviul lui Stone, din Playboy, a fost atunci când a fost întrebată despre cum se înțelegeau ea și Douglas.
 
„L-am întâlnit de două sau trei ori, în contexte sociale, înainte să lucrez cu el pentru acest film.
Am simțit într-adevăr că el și cu mine am putea avea o anumită energie ciudată și dinamică împreună. Nu m-am simțit niciodată confortabil în preajma lui și nu cred că se simțea nici el confortabil în preajma mea”, a spus ea.
 
În timp ce majoritatea oamenilor ar considera asta o problemă, Stone a crezut de fapt că i-a ajutat rolul: „Cred că acest tip de disconfort se pretează la acest gen de film și a creat o tensiune…bună”, a mai apreciat Stone. 

 
Actrița a continuat explicând cum această tensiune le-a ajutat chimia pe ecran: „A fost un lucru primordial pentru mine. Totul a fost să-l urmăresc, să-i observ mișcările, să-l provoc. Dacă cineva ar crede în karma, aș spune că există un cerc karmic încă neîmplinit între noi doi. Energia noastră împreună a fost puternică. Încă nu este confortabil pentru mine, dar cred că funcționează foarte bine pentru munca noastră împreună", a mărturisit actrița.

Stone a adăugat că, în ciuda faptului că a dezvoltat o legătură după film, ea „nu a ajuns să-l cunoască pe Michael.
Era ceva în misterul de a nu se cunoaște unul pe celălalt", explică Stone.
 


Cum a abordat Stone controlul pe care l-a experimentat după lansarea filmului

 
 
Filmul i-a adus lui Stone un nivel de celebritate pe care nu îl mai experimentase până atunci. Ea a discutat, în interviul din Playboy, despre această schimbare extremă din viața ei.
 
Basic Instinct mi-a zguduit complet lumea. Oamenii au început să mă urmărească pe stradă, să se ascundă în mașina mea, să apară la mine acasă. Incredibil. M-am ascuns sub tejghea în bucătăriile restaurantelor. Unele au fost ca un film amuzant și prost. Faima bruscă este înfricoșătoare. Oamenii se aruncă spre tine, te apucă. Se strecoară în camera ta de hotel și îți iau rujul sau ochelarii de soare. Este pur și simplu înfiorător. Unele dintre gesturi sunt copleșitoare. Ceea ce mă înnebunește este că oamenii chiar simt nevoia să te atingă. Te simţi invadat”, a spus ea.
 
Stone a reușit să găsească, de asemenea, câteva aspecte pline de satisfacție ale noii ei faimei.
 
„Totuși, cea mai drăguță parte a întregii înțelegeri este atunci când apar aceste cupluri – au cam șaizeci de ani – și doamna va șopti: <<Vrem doar să vă mulțumim.
Cu siguranță ați readus  scânteia înapoi în căsnicia noastră>>. Am primit des reacția aceasta de la cuplurile care s-au distrat de minune după ce au văzut filmul. Am devenit un doctor Ruth înalt și blond”, a mai dezvăluit Sharone Stone.
 
20 Decembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod