Răniţii din Colectiv. Starea de sănătate a supravieţuitorilor internaţi în spitale

La Spitalul Universitar: Nouă sunt în stare critică


Una din cele 20 de victime ale tragediei din Clubul Colectiv internate la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti a fost externată, luni, iar nouă din cei 19 pacienţi spitalizaţi în continuare sunt în stare critică, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Medicul chirurg Dragoş Daviţoiu a declarat, luni, că la Spitalul Universitar mai sunt internate 19 victime ale tragediei din Colectiv, dintre care nouă se află în continuare în stare critică, având pronostic rezervat.

"Aceiaşi nouă sunt în stare critică, stabilă, dar critică. Medicii curanţi îi monitorizează şi etapizează tratamentul arsurilor", a spus Daviţoiu.

Spitalul Floreasca: 14 victime, în continuare în stare extrem de gravă


Paisprezece din cele 15 victime de la Colectiv internate la Spitalul Floreasca sunt în continuare în stare extrem de gravă, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale, precizând, totodată, că de luni dimineaţă toţi pacienţii au fost trimişi către sălile de operaţie, pentru intervenţii.

”Toţi pacienţii internaţi după evenimentul de vineri seară urmează un traseu bine stabilit: de la ora 7.00 toţi au mers în săli de operaţie, pe rând, unde se corectează plăgile. Aceste intervenţii sunt făcute de echipe multidisciplinare, iar după aceea sunt transportaţi spre computer tomograf pentru evaluare imagistică şi, ulterior, înapoi în terapie intensivă.

Paisprezece pacienţi sunt în stare extrem de gravă", au anunţat reprezentanţii Spitalului ”Floreasca”.

La Spitalul Floreasca sunt internate 15 dintre victimele tragediei din Clubul Colectiv.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod