Răniţii din Colectiv. Starea de sănătate a supravieţuitorilor internaţi în spitale

Spitalul "Bagdasar-Arseni": 18 pacienţi sunt în stare gravă, dintre care 14 la Terapie Intensivă


Optsprezece dintre cei 21 de răniţi internaţi în Spitalul Bagdasar-Arseni în urma incendiului din Clubul Colectiv sunt în stare gravă, dintre care 14 la Terapie Intensivă, unitatea sanitară având un compartiment din Secţia ATI pentru pacienţii arşi, a declarat, luni, doctorul Andrei Carantino. "Este un compartiment ocupat numai de pacienţii arşi. În total sunt, în momentul de faţă, 14 pacienţi în Terapie Intensivă", a spus medicul Andrei Carantino.
 
Acesta a precizat că deocamdată nu se pune problema ca vreun pacient să fie externat.
 

Spitalul Elias: 10 pacienţi în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, opt sunt intubaţi, cinci dintre ei sunt în stare critică


Zece dintre cei 14 pacienţi internaţi la Spitalul Elias din Capitală sunt în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), opt dintre ei sunt intubaţi, iar cinci sunt în stare critică, au anunţat, luni, reprezentanţii unităţii sanitare.

"Din cei 14 pacienţi, 10 se află în secţia de terapie intensivă, în stare gravă sau critică. Opt pacienţi prezintă arsuri termice şi chimice de căi aeriene superioare şi inferioare, confirmate bronhonscopic, şi arsuri de extremitate cefalică, necesitând intubaţie oro-traheală şi ventilaţie mecanică; la aceste leziuni se adaugă arsuri ale suprafeţei corporale în proporţie de 20 -50 la sută.

Din cei opt pacienţi intubaţi, cinci sunt instabili hemodinamic şi se află în stare critică", se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Elias, transmis agenţiei MEDIAFAX.

Unitatea sanitară a precizat că în secţia de chirurgie sunt patru pacienţi, cu stare generală satisfăcătoare, cu arsuri pe suprafeţe mici, în general la nivelul extremităţilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod