Istoria relațiilor regretatului cântăreț George Michael: Brooke Shields, cap de listă

O retrospectivă asupra relațiilor regretatului cântăreț George Michael aduce în prim-plan un lucru mai puțin știut: s-a iubit și cu actrița Brooke Shields, după care a avut numai relații de lungă durată.
Cântăreț faimos al anilor '90, regretatul George Michael, pe numele său real Georgios Kiriakos Panagiotou, s-a întâlnit, pentru scurt timp, cu actrița Brooke Shields în anii 1980. Iată o istorie a relațiilor lui.
 


George Michael s-a iubit cu Brooke Shields

 

Prima mare dragoste din viața lui George Michael a fost designerul brazilian Anselmo Feleppa, care a murit, în 1993, de o boală asociată cu maladia SIDA. Însă, un lucru mai puțin știut este povestea amoroasă dintre cântăreț și actrița Brooke Shields.


Iată ce spunea cântărețul despre sexualitatea sa

 

„Este foarte greu să fii mândru de sexualitatea ta când nu ți-a oferit nicio bucurie, dar odată ce ai găsit pe cineva pe care-l iubești cu adevărat, nu este atât de greu”, a declarat George Michael, în 2009, potrivit Huffington Post.
 
Cântărețul – care este subiectul a două documentare recente despre viața și cariera sa, Wham de la Netflix și George Michael: Portrait of an Artist – a afirmat că este homosexual în 1998, la doi ani de la relația sa cu omul de afaceri Kenny Goss, care a durat până în 2009.
 


Acuzat că este gay, înainte de a fi

 

„Mi-am petrecut prima jumătate a carierei fiind acuzat că sunt gay când nu am avut nimic în comun cu o relație gay. De fapt, aveam 27 de ani înainte să mi se întâmple asta”, a spus el, la CNN, la acea vreme, afirmând, ulterior, că s-a simțit forțat să dezvăluie că este gay, după arestarea sa, într-un parc din Beverly Hills.
 
După moartea lui George Michael, în decembrie 2016, Goss le-a spus oamenilor: „Am inima frântă... El a fost o parte importantă a vieții mele și l-am iubit foarte, foarte mult.” 
Când a murit, George Michael se întâlnea cu Fadi Fawaz, de profesie hair stylist. De fapt, acesta a fost cel care a găsit trupul neînsuflețit al cântărețului și compozitorului englez George Michael, la casa lui de la țară. Iată o retrospectivă a relațiilor lui George Michael.
 


Cu Brooke Shields i-a făcut cunoștință mama acesteia

 
 
Cântărețul s-a întâlnit, pentru scurt timp, cu actrița Brooke Shields, în anii 1980, după ce aceasta i-a fost prezentată chiar de către mama acesteia, Teri Shields. 
 
Vedeta filmului Blue Lagoon a vorbit despre dragostea lor în cartea ei autobiografică, publicată în 2014, There Was a Little Girl, spunând că nu au avut niciodată o relație sexuală.
Ea își amintește: „El a fost atât de dulce cu mine. Am fost încântată doar pentru că era atât de respectuos și nu m-am simțit presată.”
 
Actrița a povestit, în cartea ei, cum s-au derulat cele câteva întâlniri pe care le-a avut cu George Michael. Într-o noapte, în limuzină, după petrecerea lui Grace Jones, Shields a crezut că era pe cale să-și piardă virginitatea cu artistul care a lansat hit-ul „Father Figure”, dar, în schimb, George Michael s-ar fi uitat în ochii ei și i-a spus: „Cred că trebuie să luăm o pauza. Trebuie să mă concentrez asupra carierei mele.”

Shields a mărturisit că a fost devastată atunci, dar a scris: „În acea epocă, el era un sex-simbol. Dar a fost o întâlnire inofensivă. Am râs mult. Era amuzant.”
Actrița a mai scris în memoriile sale că relația lor a fost „cu siguranță unilaterală”.

 
Anselmo Feleppa, prima sa mare dragoste



George Michael l-a considerat pe designerul brazilian Anselmo Feleppa „prima sa mare dragoste”.
Artistul l-a văzut pe Feleppa în mulțime în timp ce cânta la concertul Rock in Rio din 1991. După spectacol, cei doi s-au întâlnit în cabina cântărețului, iar chimia lor a fost instantanee.
 
George Michael a mai afirmat că Feleppa l-a făcut mândru de sexualitatea lui, ca bărbat gay, explicând că „mi-a înfrânt reținerea victoriană și mi-a arătat cu adevărat cum să trăiesc, cum să mă relaxez, cum să mă bucur de viață. Aveam atât de puțină experiență cu bărbații încât viața mea sexuală a fost atât de ridicol de inadecvată pentru mine, până când l-am cunoscut pe Anselmo cu adevărat. A fost prima persoană pe care am iubit-o vreodată și am descoperit că și el mă iubește”.
 


După câteva luni de relație, Feleppa, testat HIV pozitiv

 

La doar câteva luni de la debutul relației lor, Feleppa a fost testat pozitiv pentru HIV. În proiectul final al lui Michael, înainte de moartea sa, un documentar din 2017 intitulat George Michael: Freedom, cântărețul a descris ziua aceea drept „cel mai întunecat, cel mai înfricoșător moment din viața mea”.
 
„Încercați să vă imaginați că v-ați luptat cu propria sexualitate până la punctul în care ați pierdut jumătate din viață și, în sfârșit, ați găsit o dragoste adevărată și după doar șase luni ești devastat.
În acea zi din 1991 am primit o veste cu adevărat teribilă”, își amintea George Michael, potrivit Huffington Post. 
 


După moartea lui Feleppa le-a mărturisit părinților săi că este gay

 

În martie 1993, Feleppa a murit, la doar 36 de ani, răpus de o boală apărută pe fondul SIDA. 
A doua zi după ce Feleppa a suferit o hemoragie cerebrală, George Michael le-a spus părinților săi că este gay. 
„Ei nici măcar nu știau că există așa ceva. Lucrul care a ucis-o, cu adevărat, pe mama mea a fost ideea că am trecut prin asta fără să am pe nimeni lângă mine”, a spus el, la aceea vreme, presei.
 
După moartea lui Feleppa, Michael a căzut într-o stare de depresie pe care a descris-o drept „o gaură neagră adâncă”, care s-a agravat după ce și-a pierdut mama, Lesley Angold Panayiotou, de cancer, în februarie 1997. „Să îți pierzi mama și iubitul tău în doar trei ani este foarte greu”, declara el, potrivit The Independent.

 
Iubirea pentru Kenny Goss, la un pas de a se finaliza cu o căsătorie


Michael l-a cunoscut pe Kenny Goss, un om de afaceri născut în Texas și fost însoțitor de bord, în mai 1996 la Los Angeles. Cântărețul hit-ului „Last Christmas” a mărturisit, în 1998, potrivit CNN: „Vreau să spun că nu am nicio problemă ca oamenii să știe că sunt într-o relație cu un bărbat chiar acum. Nu simt nicio rușine.”
 
După ce Legea privind parteneriatele civile, care permitea cuplurilor de același sex să formeze parteneriate civile, a fost anunțată în Marea Britanie, în 2005, Michael a declarat, pentru Associated Press, că el și Goss se vor căsători, dar  fără chestii de genul voal și rochie. „Nu sunt foarte romantic în privința asta, să fiu sincer. Cred că Kenny ar fi, probabil, dacă l-aș lăsa, dar nu sunt eu.”, spunea artistul

În timpul talk-show-ului britanic Parkinson, în mai 2006, Michael și-a reiterat dorința de a face o nuntă mică, menționând: „Cred că din punct de vedere legal este esențial să avem aceleași garanții pe care le au cuplurile heterosexuale.
Suntem împreună de 10 ani. Cred că avem dreptul la asta.”

Cu toate acestea, Michael și Goss nu s-au căsătorit niciodată și, în cele din urmă, s-au despărțit în 2009. Goss a spus, mai târziu, potrivit The Sun, că George Michael încă i-a trimis mesaje după despărțire, spunând că „și-ar fi dorit să fim încă împreună – ca la început”. 
 
Totuși, în 2017, Goss a declarat, potrivit The Dallas Morning News, referitor la George Michael, că a fost „cu adevărat dragostea vieții mele. Și cred că am fost iubirea vieții lui. Am avut o relație foarte bună”.
 
Referitor la despărțirea lor, Goss a precizat: “Nici măcar nu eram supărați unul pe celălalt sau ceva de genul ăsta.”
Abia în 2011, Michael a dezvăluit, în timpul unui concert la Opera de Stat din Praga, că el și Goss s-au despărțit de peste doi ani. „Adevărul este că viața mea amoroasă a fost mult mai agitată decât am lăsat eu să se vadă. Acesta este, probabil, primul cântec de despărțire pe care l-am scris”, a spus el în timp ce își prezenta piesa, „Where I Hope You Are”, potrivit Reuters.
Goss și Michael au rămas prieteni după despărțirea lor. De altfel, el încă se află la conducerea Fundației Goss-Michael, o organizație artistică non-profit pe care el și Michael au înființat-o când erau împreună.
 


Fadi Fawaz, ultimul iubit

 
 
La momentul morții sale, George Michael avea o legătură romantică cu stilistul celebru Fadi Fawaz.

De altfel, Fawaz a descoperit corpul neînsuflețit al lui Michael, la casa sa de la țară din Goring-On-Thames în ziua de Crăciun, în 2016. 
 
În zilele următoare, Fawaz a postat pe Twitter o serie de omagii aduse răposatului său iubit.
 
„Este un Crăciun pe care nu îl voi uita niciodată – să-ți găsești partenerul mort, liniștit, în pat, la prima oră dimineața. Nu voi înceta să-mi fie dor de tine”, a scris el pe Twitter pe 26 decembrie, adăugând câteva zile mai târziu: „Ne-am iubit foarte mult și am fost împreună aproape 24 de ore pe zi.
Te urăsc din suflet 2016.”

 
 
Fawaz, suspectat că ar fi implicat în moartea lui George Michael

 

La două luni după ce artistul care a lansat hit-ul „I Want Your Sex” a murit, Fawaz a declarat, potrivit Daily Mirror, că tratamentul pe care l-a primit în săptămânile după moartea lui Michael a fost „foarte crud”, menționând că pentru el a fost „dur, șocant și supărător” să fie defăimat de public.
 
Însă Fawaz a mai precizat că s-a simțit reabilitat după ce raportul unui medic legist, publicat în martie 2017, spunea Michael a murit din cauze naturale. 
 
Înainte de raportul legistului, au existat speculații cu privire la implicarea lui Fawaz în moartea lui Michael, în ciuda faptului că poliția locală nu a dat curs acestei bănuieli.



Fawaz, arestat pentru distrugerea conacului artistului

 

Fawaz a fost arestat în iulie 2019 sub suspiciunea de daune penale agravate, după ce ar fi distrus conacul din Londra al lui Michael, în valoare de cinci milioane de lire sterline. Potrivit The Sun, regretatul cântăreț nu i-a lăsat nimic lui Fawaz în testamentul său, iar fostul a avut o relație controversată cu unii membri ai familiei lui Michael.
 
Sursa foto: Hepta 
6 Iulie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod