Instanța a decis: Andreea Mihaela Bîrlea e fiica poetului Adrian Păunescu

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a admis, miercuri, cererea privind stabilirea paternităţii şi a dispus să se facă toate menţiunile în documentele oficiale.

Decizia judecătoriei poate fi atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti.

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a încheiat, în urmă cu o săptămână, dezbaterile în procesul de stabilire a paternităţii, deschis de Andreea Mihaela Bîrlea care afirmă că poetul Adrian Păunescu este tatăl ei biologic, ea având o decizie privind tagadă paternităţii lui Nicolae Bîrlea, tatăl din actul de naştere.

În paralel cu procesul de la Judecătoria sectorului 1, la Judecătoria sectorului 3 Bucureşti Andreea Bîrlea a depus o contestaţie prin care susținea negarea paternităţii tatălui din certificatul de naştere, relatează Mediafax.

În 20 iunie 2012, Judecătoria sectorului 3 Bucureşti a decis: "Constată ca defunctul Bîrlea Nicolae nu este tatăl biologic al reclamantei. Dispune efectuarea cuvenitelor menţiuni în actul de naştere al reclamantei, în sensul radierii numelui şi prenumelui defunctului Bîrlea Nicolae de la rubrica «tată». Dispune eliberarea unui nou certificat de naştere reclamantei". Decizia putea fi contestată cu apel la Tribunalul Capitalei, însă nu s-a înregistrat o astfel de acţiune.

Andreea Mihaela Bîrlea, care este grefier la Tribunalului Bucureşti, susţine că mama ei, Rodica Gabriela Bîrlea, şi Adrian Păunescu erau fiecare căsătoriţi la momentul la care au avut legătura amoroasă.

Femeia a cerut ca instanţa să dispună "tăgada paternităţii defunctului Nicolae Bîrlea ce apare ca fiindu-i tată în certificatul de naştere" şi "stabilirea paternităţii faţă de ea a defunctului Adrian Păunescu, decedat în 5 noiembrie 2010".

În acest sens, tânăra pe baza unui test ADN că cel trecut în actul de identitate nu îi este tată.

"Situaţia a fost păstrată într-o oarecare ambiguitate datorită poziţiei sociale a tatălui meu biologic. Acesta a decedat în 5 noiembrie, lăsând ca moştenitori pe Ana Maria, Ioana (decedată în noiembrie anul trecut-n.r.) şi Andrei Păunescu, precum şi pe Carmen Păunescu", se mai arată în acţiunea depusă la instanţă.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă în 5 noiembrie 2010, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Prima soţie a poetului, Constanţa Buzea, scria că Adrian Păunescu ar fi avut două fete gemene dintr-o relaţie cu o altă femeie, fete pe care nu le-a recunoscut niciodată. "Câteva luni după naşterea Ioanei (prima fiică a cuplului Adrian Păunescu - Constanţa Buzea, n.r.), stând noi de vorbă, încercam să-l asigur că următorul nostru prunc o să fie băiatul pe care şi-l doreşte. Dar îi scapă o remarcă aiuritoare, că lui i se vor naşte numai fete. Cum aşa?! Şi, fără să-i pese de efect, mi se spovedeşte cu orgoliu că este tată şi la altă casă. Că o nebună îndrăgostită de el, femeie măritată, i-ar fi născut gemene", a scris Constanţa Buzea.

"Îmi deschide o blondă nisipie care mă pilotează în tăcere către un pătuţ dublu cu grilaj, în care copilele îşi zbăteau bucuroase mânuţele şi genunchii, între păpuşi şi sumedenie de jucării într-un aranjament ostentativ.
Este mai scundă decât mine, transpiră cuprinsă de un tremur abia perceptibil. Nu spune mare lucru, instruită probabil de el la telefon. Fetele - copii identice ale Ioanei mele. Eu năşteam în iunie. Adrian reuşise performanţa de a trăi liniştit, pendulând fără istov între două femei însărcinate, una mai naivă decât alta, nevasta şi amanta, alăptându-i pruncii dolofani"
, a mai scris Constanţa Buzea.

Pe de altă parte, Adrian Păunescu a confirmat, într-un interviu publicat de revista Tango în 2009, existenţa unui copil din flori, a cărui situaţie legală nu a elucidat-o, însă, niciodată. "N-am elucidat-o pentru că fiinţa despre care e vorba a încercat un şantaj pe care nu-l suport, poate să vină şi de la puterile atomice. Şi anume, a încercat să intre şi ea la pachet, în eventuala recuperare a acelui copil. Aşa s-au întrerupt discuţiile", spunea Păunescu atunci.

Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod