Ingrid Vlasov, urmărită penal pentru complicitate la abuz în serviciu

Tatăl creatoarei de modă, Mihail Vlasov, a fost condamnat, pe 18 iunie, la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă


Anchetatorii arată că, în perioada 2008- 2009, Ingrid Vlasov, în calitate de administrator al SC Ingrid Vlasov SRL, a încheiat două contracte de cesiune neexclusivă a drepturilor patrimoniale de autor cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, în baza cărora a încasat 20.595 lei, pentru prestaţii ce nu au justificare economică pentru această instituţie publică.

Ulterior, în baza unui contract încheiat pe 23 octombrie 2009, SC Ingrid Vlasov SRL a încasat de la CCIR 12.252 de lei.

În cauză, procurorii DNA desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României Mihail Vlasov a fost condamnat, pe 18 iunie, la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, de instanţa supremă, decizia fiind definitivă.

În acest dosar, Vlasov a fost condamnat, în 27 februarie, de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare, decizia fiind contestată atât de el, cât şi de DNA.

Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut, în 13 martie 2014, un milion de euro.

În 18 martie 2014, Vlasov a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce a primit de la omul de afaceri 200.000 de euro.


Foto: Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod