Iahtul pe care prințesa Diana și Dodi Fayed și-au făcut ultima vacanță, s-a scufundat în Marea Mediterană. Toți pasagerii au fost salvati

Iahtul pe care Prințesa Diana a plecat în ultima vacanță cu iubitul ei Dodi Fayed s-a scufundat, recent, în Franța.
Toți cei șapte pasageri au fost salvați după ce iahtul, numit Cujo, s-a scufundat sub Marea Mediterană, pe 29 iulie.
 
Iahtul pe care Prințesa Diana s-a bucurat de ultima vacanță de vară înainte de moartea ei, s-a scufundat în largul coastelor Franței, potrivit The Independent.
 


Toți cei șapte pasageri, salvați la timp

 

Ambarcațiunea a fost frecventată de regretata prințesă Diana și de iubitul ei de la acea vreme, Dodi Fayed, în vara anului 1997, înainte ca amândoi să moară într-un accident de mașină, la sfârșitul lunii august a aceluiași an.
Toți cei șapte pasageri de la bord au fost salvați la timp înainte ca nava să se scufunde în Marea Mediterană, sâmbătă, 29 iulie.
Un ofițer a spus că „nava s-a scufundat din cauza unei scurgeri”, apărută după ce ar fi lovit un obiect neidentificat de pe Riviera Franceză.

Jandarmerie des Alpes-Maritimes, o ramură a armatei franceze, a lansat o declarație privind incidentul pe pagina lor oficială de Facebook. Ei afirmă că Brigada Nautică Antibes a răspuns pentru prima dată la un apel de urgență la ora 12:30. ora locală pentru un iaht situat la 35 de kilometri în largul coastei Beaulieu-sur-Mer, Franța.
Când au ajuns la fața locului 45 de minute mai târziu, nava se scufunda deja și cabinele începuseră să se inunde. Cei șapte pasageri au fost deja transferați pe o plută de salvare și examinați pentru răni înainte de a fi duși înapoi la țărm.
 
Prințesei Diana și lui Fayed le-a plăcut să petreacă timp împreună la bordul iahtului de 20 de metri care a fost lansat pentru prima dată în 1972, în special în jurul Rivierei Italiene, potrivit 
Boat International.

 
 
Prima întâlnire, în 1986, la un meci Dodi Fayed – Prințul Charles

 
 
Cei doi s-au întâlnit pentru prima dată la un meci de polo în 1986, în care Fayed juca împotriva soțului de atunci al Dianei, Prințul Charles.
Însă, între Diana și Fayed nu s-a înfiripat o poveste romantică decât aproape 10 ani mai târziu, când tatăl lui Fayed, Mohamed al Fayed, a invitat-o pe ea și pe cei doi fii ai ei, Prințul William și Prințul Harry, să plece în vacanță la vila lor din St. Tropez, Franța.

Înainte ca dragostea Dianei cu producătorul de film să înceapă să se dezvolte, Prințul și Prințesa de Wales și-au finalizat divorțul în august 1996. Diana a anunțat că a fost de acord cu cererea de divorț a soțului ei la începutul acelui an, în februarie.

Un reprezentant al prințesei a lansat la acea vreme o declarație: „Prințesa de Wales a fost de acord cu cererea Prințului Charles de divorț. Prințesa va continua să fie implicată în toate deciziile referitoare la copii și va rămâne să locuiască la Palatul Kensington  și va avea birourile în Palatul St.
James. Prințesa de Wales își va păstra titlul și va fi cunoscută drept Diana, Prințesa de Wales."
 


Cum a murit Diana

 
 
Prințesa Diana a murit la vârsta de 36 de ani, după ce a suferit un stop cardiac din cauza rănilor interne pe care le-a suferit în timpul unui accident de mașină, în Paris, Franța. Dodi și șoferul mașinii, Henri Paul, au murit pe loc în accidentul cu pricina.

Rapoartele indică faptul că acul vitezometrului a rămas blocat la 200 km/h, într-un tunel îngust de-a lungul râului Sena, în efortul șoferului de a scăpa de paparazzi, pe motociclete, care îi urmăreau. În zona cu pricina, viteza maximă admisă era de 30 km/h. De asemenea, s-a raportat că șoferul Paul consumase băuturi alcoolice când a avut loc accidentul.
 

9 August 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod