Echipa feminină de gimnastică a ratat calificarea la Jocurile Olimpice

Echipa feminină de gimnastică artistică a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, după ce a terminat pe locul 7, din 8 participante, turneul preolimpic şi este pentru prima oară din 1968 când România nu va avea o echipă în concursul olimpic.
Doar Coreea de Sud a obţinut un punctaj mai mic decât echipa României. Cu 216.569 de puncte, România a fost penultima în turneul de calificare de la Rio, în condiţiile în care doar primele patru echipe merg la Jocurile Olimpice. Astfel. Brazilia cu 226.477 de puncte, Germania cu 223.977, Belgia , 221.438 şi Franţa cu 220.869 de puncte au câştigat biletele pentru competiţia ce va începe în august în Brazilia, potrivit Mediafax.

Pentru echipa României, antrenată de Lucian Sandu, Adela Popa şi Maria Fumea, au evoluat Diana Bulimar, Maria Holbură, Anamaria Ocolişan, Cătălina Ponor, Dora Vulcan şi Silvia Zarzu.

Contraperformanţa echipei feminine vine la doar o zi, după ce echipa masculină a ratat, sâmbătă, calificarea la Jocurile Olimpice.
Gimnastica artistică este sportul care a adus României cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice, 25 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod