Dragoş Mihalcea susţine campania „Români pentru o lume”

Campania „Români pentru o lume” are ca scop crearea unei noi imagini a României, o imagine bazată pe promovarea unui sistem corect de valori, care să inspire încrederea că succes este un cuvânt care defineşte naţiunea noastră, naţiunea română. Astfel, am descoperit cu mândrie un alt român valoros despre care dorim să vă povestim. Este vorba de Dragoş Mihalcea, prim balerin al Baletului Regal Suedez, primul dansator din istoria de 230 de ani a companiei suedeze care a depăşit ierarhia corpului de balet.

- De ce aţi ales să vă susţineţi campaniei „Român pentru o lume”, iniţiată de Fundaţia Sergiu Celibidache?
- Toată lumea are nevoie de un model în viaţă pentru a le arăta că drumurile mai puţin umblate se merită a fi explorate.

- Ce sfaturi aveţi pentru cei care doresc să vă calce pe urme?
- Fii tu însuţi, preţuieşte darurile care ţi-au fost date şi pe care nimeni altcineva nu le are.

- Care consideraţi că vor fi criteriile care îi vor diferenţia, dintre cei înscrişi, pe cei care vor trece de preselecţii şi vor ajunge în finala concursului din etapa a3a a campaniei?
- Originalitatea.

Să fii tu însuţi este cel mai dificil lucru pe care cineva îl poate face. Dar numai prin unicitatea noastră putem să avem un impact asupra lumii pe care nimeni altcineva nu-l poate avea.

- În ultimii ani, cu precădere în România, educaţia pare să aibă un rol tot mai secundar în formarea unui individ. Pe cine găsiţi dvs. răspunzător pentru acest fapt?
- Sunt doar un politician în privat. Pe oriunde am călătorit, orice am făcut, un singur lucru m-a ajutat enorm: „cei şapte ani de acasă”.

- Ce soluţii vedeti pentru combaterea acestei situaţii? Societatea actuală nu le oferă decât în mici doze, insuficiente, din păcate…
- Din cauza vitezei cu care se mişcă societatea în prezent, părinţii lasă educaţia copiilor lor pe mâna profesorilor.
Şi nu doar în România. Cred că este o abordare greşită.


Pentru astfel de români ca Dragoş Mihalcea a luat naştere „Români pentru o lume”, campania naţională de responsabilitate socială iniţiată de Fundaţia Sergiu Celibidache.

E rândul tău să pui România pe hartă!  
Mai multe detalii pe www.romanipentruolume.ro şi pagina oficială de Facebook a campaniei.
 

„Români pentru o lume” reprezintă un omagiu adus marilor personalităţi româneşti ce au adus mândrie şi glorie României, peste tot în lume şi aduce în atenţia fiecăruia dintre noi pe co-naţionalii noştri care, prin activitatea lor, rămân nemuritori.
Finalitatea acestei campanii o constituie organizarea unui concurs naţional online (pe www.romanipentruolume.ro  şi pe pagina de Facebook) de tribut adus culturii sau unei personalităţi anume, prin care oameni din domenii diferite ale culturii se vor putea înscrie astfel încât să dedice o pictură, o compoziţie, o sculptură, un poem, etc. În urma unui vot de specialitate şi prin votul sponsorilor, cei selectaţi vor merge în finală, unde vor fi jurizaţi de către un juriu de specialitate şi de către public. Câştigătorii vor primi burse de studiu în România şi în străinătate.

Campania se desfăşoară online, la adresa www.romanipentruolume.ro şi pe pagina de Facebook, unde puteţi găsi mai multe detalii despre acest nou proiect cultural al Fundaţiei Sergiu Celibidache.
 

 

Foto: Mats Backer

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod