Donatie de 30.000 de euro pentru Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Maria Sklodowska Curie”

Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Maria Sklodowska Curie” a primit, ieri, cu ocazia Sarbatorii de Mos Nicolae, cel de-al treilea incubator care face parte din donatia pe care Anadolu Automobil Rom SRL a oferit-o, pe parcursul unui an, institutiei medicale.

Valoarea celor trei incubatoare donate de Anadolu Automobil Rom SRL este de  30.000 de euro si se adauga celor 15 deja existente in dotarea spitalului. Circa 300 de copii nou-nascuti vor beneficia, anual, de cele 18 incubatoare.
“Aceasta donatie face parte dintr-un proiect mai indelungat prin care noi am vrut sa schimbam toate tipurile de incubatoare prin mese cu radiante deschise, in mod special pentru pacientii operati prin chirurgie cardiaca, neurochirurgie, chirurgie generala, cazuri medicale severe, dializa etc.

Cele trei noi incubatoare sunt extraordinare pentru noi!”, a declarat dr. Catalin Cirstoveanu,  Sef Sectie, medic chirurg la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii “Maria Sklodowska Curie”.

Daniel Buzatu, managerul  spitalului, a subliniat importanta contributiei societatii civile, a companiilor si chiar a persoanelor fizice, care se implica in activitatea si dotarea spitalului pentru ca acesta sa aiba servicii competitive.

“Noi am realizat foarte multe lucruri in spital cu parteneriate de genul acesta.
Parteneriatul cu Anadolu Automobil Rom a inceput anul trecut, cu doua incubatoare, si a continuat si anul acesta, in beneficiul pacientilor nostri”
, a conchis managerul institutiei medicale.



“Prin aceasta donatie, dorim sa ne aducem si noi contributia la salvarea a cat mai multi copii, prin reducerea cazurilor de moarte infantila. Vom continua si in 2017 sa sprijinim Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii <Maria Sklodowska Curie>. Le dorim sanatate micutilor si sa aiba parte de o copilarie fericita!”
, a declarat reprezentantul Anadolu Automobil Rom.

Predarea ultimului incubator a fost onorata de prezenta ambasadorului Turciei in Romania, dl.

Osman Koray Ertas si a coordonatoului biroului Agentiei Turce pentru Colaborare si Coordonare (TIKA) din Romania, Dl. Ahmet Dastan.
“Imi doresc sa creasca numarul companiilor cu capital turcesc din Romania care sa contribuie la imbunatatirea calitatii echipementelor din sistemul medical de stat din tara dumneavoastra” a declarat ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti.

“Ma astept, de asemenea, ca si TIKA sa-si aduca mai mult contributia la finantarea unor proiecte similare”, a mai adaugat dl.
Ertas.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod