Bucureştiul are primul container pentru reciclarea hainelor

Primul container pentru reciclarea hainelor din Capitală este amplasat în faţa clădirii Ambasadei Republicii Cehe şi a Centrului Ceh.
Din 10 martie, bucureştenii care vor să doneze haine şi încălţăminte oamenilor nevoiaşi pot să le lase la containerul amplasat pe strada Ion Ghica nr. 11, în faţa clădirii Ambasadei Republicii Cehe şi a Centrului Ceh. Aceste instituţii vor colabora cu o serie de organizaţii nonguvernamentale pentru a strânge haine și încălțăminte pe care le vor distribui oamenilor nevoiaşi din România şi din străinătate, scrie totb.ro

Astfel de containere există deja în peste 90 de localități din România.
Cluj-Napoca, Sibiul şi Timişoara se numără printre ele.

„La începutul proiectului am strâns haine pentru ajutorarea refugiaţilor din tabăra din Serbia. Am organizat tot procesul, am anunţat colecta, am împărţit donaţiile şi ne-am ocupat de transport. Ne-am dat seama că în Bucureşti nu exista încă niciun loc unde să se colecteze haine sau încălţăminte în scopuri caritabile. Ne-ar plăcea ca, prin amplasarea primului container pentru textile în faţa clădirii noastre, să inspirăm şi alte organizaţii să facă locuri de colectare similare“, spune directorul Centrului Ceh, František Zachoval.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod