Camionul care a intrat in multime la Nisa

Atentat terorist la Nisa: Un camion a intrat în mulţimea care sărbătorea Ziua Naţională a Franţei. Doi români au fost răniţi!

Un atentat terorist a avut loc joi seara la Nisa, când un camion a intrat în mulţimea prezentă la evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naţionale în centrul oraşului.

Atentatul a avut loc pe Bulevardul "Promenade des Anglais" din oraşul francez Nisa. Un individ a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane care asistau la un spectacol de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. Bulevardul pe care a avut loc atentatul este situat chiar pe faleză, în centrul oraşului Nisa.

În camion au fost găsite arme de foc şi explozibili, inclusiv grenade de război. La un moment dat, şoferul a deschis focul asupra mulţimii, şi a fost ucis de forţele de ordine, însă nu înainte de a parcurge aproape 2 kilometri cu vehiculul pe bulevardul plin de oameni, scrie Mediafax.

Bilanţul este unul sumbru şi creşte de la un minut la altul: peste 70 de morţi, inclusiv copii, şi peste 150 de răniţi, dintre care 18 sunt în stare gravă, a precizat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de Le Figaro online.

"Caracterul terorist al atentatului de la Nisa nu poate fi negat.

Între cei 77 de morţi sunt şi mai mulţi copii. Trebuie să facem tot ce putem pentru a lupta împotriva flagelului terorismului. În acest sens vom consolida eforturile noastre în Irak şi Siria", a declarat preşedintele francez Francois Hollande, conform AFP, susţinând că starea de urgenţă în Franţa va fi prelungită cu trei luni.

Potrivit ultimelor informaţii furnizate de postul francez de televiziune BFM TV şi citate de The Guardian, şoferul camionului se afla în vizorul poliţiştilor, dar nu era monitorizat pentru antecedente teroriste.

Autorităţile au creat o linie telefonică de urgenţă pentru persoanele care vor să afle informaţii despre rudele sau cunoştinţele lor din Nisa.
Aceasta poate fi apelată la numărul 04 93 72 22 22.

Din primele informaţiilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe de la noi, printre persoanele decedate nu se aflau români. Însă doi români au fost răniţi aseară, în timpul atentatului.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • gelu antigelu pe 15 Iul 2016, 23:01
    jalnic

    mor 85 de oameni si peste 200 sunt raniti si o ziarizda n-a gasit un titlu mai bun decat ca doi romani au fost raniti!

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod