Amintiri din comunism. Cornel Patrichi, un dansator de succes pe vremea lui Ceauşescu


Imagine dintr-un spectacol de varietăţi realizat pentru TVR în anii '70
Dar, în acel moment, Cornel Patrichi era deja un coregraf celebru. S-a născut în 1944, a urmat Liceul de Coregrafie, iar din 1964 a dansat pentru teatrul Constantin Tănase, apoi a fost angajat coregraf al Teatrului Fantasio din Constanţa, a doua instituţie de divertisment din ţară după cea din Bucureşti, una care avea spectacole şi vara pentru milioanele de turiştii de pe litoral.
Cornel Patrichi a realizat mulţi ani la rând şi show-urile pentru Melody Bar, celebrul club exclusivist din Bucureşti condus de Viorel Păunescu.
Melody avea o locaţie şi în Mamaia, iar balerinele antrenate de Cornel Patrichi erau atracţia stabilimentului frecventat de nomenclaturişti, artişti şi sportivi.
A fost un dansator pasionat, a inovat mult în acest domeniu şi reprezintă o bornă importantă în istoria divertismentului românesc. Caracterul impulsiv i-a adus şi nenumărate contestări, iar în momentul în care a plecat din fotoliu de jurat al concursului ”Dansez pentru tine”, a făcut o serie de declaraţii belicoase.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod