Alertă: Un bărbat suspect de Ebola, spitalizat de urgență în București

Epidemia de Ebola a alertat autoritățile din întreaga lume

 

Este vorba de un pacient care a fost diagnosticat cu malarie la București, dar s-a externat pe propria răspundere și s-a întrors în Galați. I s-a făcut din nou rău și pacientul susține că el nu crede că ar fi malarie, deoarece a mai avut opt episoade ale bolii și cunoaște simptomeleValentina Toniță, asistentă
Epidemia de Ebola, care afectează în special Africa de Vest, a provocat deja moartea a aproape 5.000 de persoane dintr-un total de 10.000 de persoane infectate.
Epidemia este cea mai gravă din istoria febrei hemoragice, care a fost descoperită în 1976 în Republica Democrată Congo.

Perioada de incubaţie a virusului este de cuprinsă între 2 şi 21 de zile. Virusul Ebola se transmite doar prin contact direct cu fluidele corporale ale persoanelor care prezintă simptomele infectării cu febra hemoragică. Virusul nu se transmite prin aer, apă sau alimente, iar o persoană infectată nu poate transmite boala înainte de apariţia simptomelor specifice.

Până în acest moment, nu a fost descoperit un vaccin împotriva Ebola, însă mai multe vaccinuri experimentale şi tratamente sunt în curs de testare.


Foto: AFP/Mediafax

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod