Alec Baldwin va fi acuzat de omor involuntar, după uciderea Halynei Hutchins

Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor involuntar după uciderea, prin împușcare, a directorului său de imagine Halyna Hutchins, potrivit anunțului procurorului primului district judiciar din New Mexico, Mary Carmack-Altwies.
Incidentul în urma căruia Alec Baldwin va fi acuzat de omor involuntar a avut loc în timpul filmărilor pentru pelicula “Rust”, pe 21 octombrie 2021, la Bonanza Creek Ranch, lângă Santa Fe. Hannah Gutierrez-Reed, armurierul filmului care s-a ocupat de armele pe platourile de filmare, va fi, de asemenea, acuzată de omor involuntar.
 

 
Alec Baldwin și alți membri ai echipei, acuzați de omor involuntar

 

„După o analiză amănunțită a dovezilor și a legilor statului New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a depune acuzații penale împotriva lui Alec Baldwin și a altor membri ai echipei de filmare Rust”, a spus, într-un comunicat, Carmack-Altwies, procurorul primului district judiciar din New Mexico.
 “În opinia mea, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”, a mai precizat procurorul.

 
Ce presupune uciderea involuntară

 
 
Potrivit FindLaw, legea din New Mexico definește uciderea involuntară ca o ucidere care are loc în una dintre următoarele circumstanțe:

- Uciderea are loc în timpul săvârșirii unei infracțiuni care nu echivalează cu o infracțiune.
- Uciderea are loc în timp ce acuzatul acționează într-o manieră nesăbuită, care poate cauza moartea sau altei persoane.
- Uciderea a avut loc în timp ce învinuitul comitea orice alte fapte care ar putea cauza moartea altei persoane în mod ilegal.
 
Omuciderea involuntară este o infracțiune de gradul al patrulea în New Mexico.
Dacă va fi găsit vinovat, fiecare cap de acuzare presupune o pedeapsă maximă de 18 luni de închisoare și amenzi de până la 5.000 de dolari.
Cu toate acestea, una dintre acuzațiile cu care se confruntă Baldwin și Gutierrez-Reed este uciderea involuntară în comiterea unui act legal. 
 


Directorul asistent Halss, pedeapsă cu suspendare

 
 
Procurorul primului district judiciar din New Mexico, Carmack-Altwies a anunțat, de asemenea, că directorul asistent al  peliculei “Rust”, David Halls, a semnat un acord de recunoaștere a acuzației de utilizare neglijentă a unei arme mortale. Se pare că Halls a verificat arma care a dus la moartea lui Hutchins înainte de a i-o înmâna lui Baldwin. Ca urmare a acordului de recunoaștere a vinovăției, Halls a primit o pedeapsă cu suspendare.

Julie Rendelman, un avocat al apărării din New York și fost procuror, a declarat că el crede că și Baldwin ar putea ajunge să accepte un acord de recunoaștere a vinovăției dacă i se oferă unul.

„Aș spune că, în consultare cu avocatul său, va lua în considerare o pledoarie dacă aceasta evită orice șansă de închisoare, indiferent de punctele forte sau punctele slabe ale cazului”, a spus Rendelman.
 


Familia Hutchins: “Nimeni nu este mai presus de lege”

 
 
Avocatul Brian J.
Panish a lansat o declarație în numele familiei Hutchins în urma anunțului procurorului districtual.
„Vrem să mulțumim șerifului din Santa Fe și procurorului districtual pentru că au încheiat investigația lor amănunțită și au stabilit că acuzațiile pentru omucidere involuntară sunt justificate pentru uciderea Halynei Hutchins cu desconsiderare conștientă pentru viața umană. Investigația noastră independentă susține, de asemenea, că acuzațiile sunt justificate. Este un confort pentru familie că, în New Mexico, nimeni nu este mai presus de lege. Susținem acuzațiile”, se arată în declarația familiei Hutchins.

Avocatul lui Baldwin, Luke Nikas, de la firma de avocatură Quinn Emanuel, a declarant: „Această decizie denaturează moartea tragică a Halynei Hutchins și reprezintă o teribilă eroare judiciară.
Domnul Baldwin nu avea niciun motiv să creadă că există un glonte real în armă – sau oriunde pe platoul de filmare. S-a bazat pe profesioniștii cu care a lucrat, care l-au asigurat că arma nu are cartușe active. Ne vom lupta și vom câștiga”.

20 Ianuarie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod