Actrița și cântăreața Demi Lovato, nemulțumită de identitatea de gen: “Trebuie să accesez baia femeilor, deși nu mă identific complet cu ea”

Demi Lovato a recurs, din nou, la pronumele personale, pentru a vorbi despre identitatea de gen și nemulțumirile sale față de acest subiect.
Într-un nou interviu pentru GQ Hype Spania, Lovato a vorbit și despre dorința sa de a exista mai multe spații neutre din punct de vedere al genului: „Trebuie să accesez baia femeilor, deși nu mă identific complet cu ea”.
 


Demi Lovato: “Trebuie să accesez baia femeilor, deși nu mă identific complet cu ea”

 

Identitățile de gen pot evolua din numeroase motive, iar Demi Lovato le împărtășește pe ale ei: “Trebuie să accesez baia femeilor, deși nu mă identific complet cu ea”.
 
Artista a dezvăluit, pe o rețea de socializare, în mai 2021, că se identifică drept o persoană non-binară, deci nu se identifică drept femeie sau bărbat şi nu se conformează normelor de gen. Ea a mai anunțat şi că îşi va schimba pronumele. Preciza că, din acel moment, va trebui ca apropiaţii să i se adreseze cu "they/them" (ei/ele). La momentul respectiv, anunţul ei a fost făcut alături de un mesaj de compasiune faţă de persoanele care se identifică la fel, dar nu o pot face public.
 
Muziciana a ajuns la această concluzie, după un an dificil, în care a reflectat mult asupra sinelui şi identităţii de gen.
Totuși, ea preciza că nu se doreşte a fi un "expert" sau "purtător de cuvânt" al comunităţii, conform spuselor sale. 


Vrea mai multe spații neutre din punct de vedere al genului

 

În martie 2020, Lovato anunţase că se identifica drept pansexuală, o persoană atrasă de alţii indiferent de genul sau sexul lor.

Cântăreața și compozitoarea „Cool for the Summer” a vorbit cu GQ Hype Spania despre ce a vrut să demonstreze prin schimbarea pronumelor personale: „A trebuit constant să educ oamenii și să explic de ce m-am identificat cu acele pronume. A fost absolut epuizant. Am obosit. Dar tocmai din acest motiv știu că este important să continuăm să răspândim mesaje pe acest subiect”, a spus Lovato.

Ea a vorbit, de asemenea, despre dorința de a exista mai multe spații neutre din punct de vedere al genului, atât pentru artiști, cât și pentru alți oameni, deopotrivă: „Mă confrunt cu asta în fiecare zi. De exemplu, în toaletele publice. M-aș simți mai confortabil într-o baie fără gen”.

Lovato a continuat: „Sau se întâmplă și atunci când completezi formulare, cum ar fi documente guvernamentale sau orice alte  documente, în care trebuie să-ți specifici sexul.
Ai doar două opțiuni, bărbat și femeie, și simt că nimic nu are sens pentru mine. Mă văd condiționată să aleg <<femeie>> pentru că nu mai există altă variantă. Cred că acest lucru trebuie să se schimbe. Sperăm ca, în timp, vor fi mai multe opțiuni”, a adăugat cântăreața, nominalizată la Grammy. 

În timpul introducerii unui episod din podcastul 4D cu Demi Lovato, lansat în mai 2021, Lovato a precizat că este o persoană non-binară, înainte de a dezvolta o conversație personală cu Alok Vaid-Menon, un scriitor și interpret neconform de gen.

„În ultimul an și jumătate, am făcut o muncă de vindecare și de auto-reflexie. Și prin această muncă, am avut revelația că mă identific ca non-binar. Acestea fiind spuse, eu' Îmi voi schimba oficial pronumele în ei/ele”, a spus Lovato.

Fosta vedetă Disney a adăugat: „Simt că acest lucru reprezintă cel mai bine fluiditatea pe care o simt în expresia mea de gen și îmi permite să mă simt cel mai autentic și fidel cu persoana pe care o știu și pe care încă o descopăr”.
 


De ce a readoptat pronumele personale



În mai 2022, Lovato a adăugat „ea/ea” înapoi în profilul ei de Instagram alături de „ei/ei.
Aproximativ două luni mai târziu, ea a vorbit despre decizie într-o conversație cu Tamara Dhia pe podcastul Spout.

Ca răspuns la faptul că Dhia i-a cerut lui Lovato să explice conceptul de pronume alese ca ei/ei, cântăreața și compozitorul „29” a spus: „Da, deci, ei/ei sunt... De fapt, am adoptat pronumele ei/ei din nou."

Ea a continuat: „Pentru mine, sunt o persoană atât de fluidă încât... am simțit că, mai ales anul trecut, energia mea a fost echilibrată în energia mea masculină și feminină, astfel încât atunci când m-am confruntat cu alegerea de a merge într-o baie și scria „femei” și „bărbați”, nu am simțit că există o baie pentru mine pentru că nu mă simțeam neapărat ca o femeie. Nu mă simțeam ca un bărbat. Mă simțeam doar ca un om. Despre asta este ei/ei pentru mine. Recent, m-am simțit mai feminină, așa că am adoptat-o din nou. Dar cred că ceea ce este important este că nimeni nu este perfect. Toată lumea încurcă pronumele la un moment dat, și mai ales când oamenii învață.
Doar despre respect este vorba, doar el contează.”, a explicat Lovato. 


Demetria Devonne „Demi” Lovato este o actriță, cântăreață și scriitoare americană. A debutat în serialul ”Barney & Friends”, însă și-a câștigat celebritatea în urma interpretării rolului lui Mitchie Torres în filmul ”Camp Rock” alături de Jonas Brothers, și datorită serialului „Sonny și steluța ei norocoasă”. 
14 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod