Tendințele actuale in medicina dentară

Stomatologia este unul din domeniile medicale în care calculatorul a pătruns atât de profund în tehnologiile specifice încât conceperea practicii stomatologic fără computer este o abordare nerealistă. Cererea de servicii medicale stomatologice de înaltă performanță, estetice și fiabile este în creștere continuă.

Majoritatea oamenilor apelează la serviciile stomatologice pentru că sunt nemulţumiți de modul în care arată dantura lor. "Misiunea mea este să le explic pacienților că trebuie să caute problema în profunzime, dincolo de ce se observă la o primă vedere, dincolo de ... estetică. De exemplu, puțini sunt cei ce știu cât de mult influențează poziţia corectă a unui dinte pe arcadă și cum aceasta poate influența postura corpului, iar o postură defectoasă a danturii poate fi sursa altor patologii cu care se confruntă (migrene, dureri cervicale, dureri la nivelul mușchilor feței și capului etc.)” a declarat dr.

Andi Drăguş.

Serviciile stomatologice oferite de Dr. Andi Dragus pornesc de la cele mai simple intervenții (tratamente de albire), continuă cu tratamente de estetică (fațete dentare prep și no-prep), precum și cu tratamente specifice precum implantologie, ghidul chirurgical realizat digital folosit pentru poziționarea exactă a implanturilor, adiții de os și membrane de colagen, tratamente pentru patologiile articulației temporo-mandibulare, periodontologie, lucrări protetice complexe combinate, repoziționări ale mandibulei, ortodonție, endodonție, terapia somnului pentru afecțiuni de tip apnee obstructivă (oprirea temporară a respirației) sau bruxism (scrâșnirea dinților în somn).

Predictibilitatea tratamentului este un amănunt foarte important pentru confortul pacientului si este un rezultat al folosirii soft-urilor specializate, cum ar fi VTO (Virtual Treatment Objectives), acestea permițând vizualizarea obiectivelor oricărui tip de tratament înainte de începere.

Partea de digitalizare a tratamentului este întregită de softuri precum DSD (Digital Smile Design), CADIAX (soft de
diagonisticare ATM – articulație temporo – mandibulară) si de fișa digitală pentru fiecare pacient. Astfel, pacientul înțelege procesul în amănunt și își reglează așteptările în conformitate cu simulările digitale la care are acces.

Complexitatea tratamentului este transpusă într-un portofoliu personalizat pentru fiecare pacient cu detalierea istoricului medical, portofoliu ce reunește planificarea etapelor de tratament și examene medicale complexe, de la evaluarea inițială cu condilograful electronic - dispozitiv medical vital pentru o
diagnosticare precisă - și până la cefalometrie (harta craniului și interacțiunea dintre acesta și osul manidbulei). Condilograful înregistrează micronic toate mișcările de dinamică ale mandibulei – rotația si translația – permițând setarea obiectivelor tratamentului, în acord cu abordarea holistică, interdisciplinară pe care o promovează clinica.

Toate aceste paliere de tratament sunt incluse în serviciile clinicii, grație preocupării constante a doctorului Andi Drăguș pentru formarea profesională continuă.

El a investit constant în numeroase cursuri de specializare în țară sau străinătate (Germania, Belgia, Austria, Elveția, Polonia, Turcia, Italia) atât pentru el cât și pentru echipa clinicii. De menționat sunt cele patru cursuri de masterat la
Universitatea de Medicină din Berna și specializarea pe tema Sistem Cranio-Mandibular la Viena. De asemenea, în ultimii 16 ani Andi Drăguș a organizat seminarii și cursuri de formare profesională în țară și străinatate pentru colegii de breaslă, pe diverse teme, de la aplicarea principiilor de design și stratificare (teoria culorii, teoria luminii) în stomatologie și până la cursuri axate pe tehnici de
diagnosticare cranio-mandibulară, implantologie și protetică dentară.

„Sper ca prin munca mea să pot schimba și educa percepția privind estetica și funcționalitatea dentară. Ceea ce mă bucură nespus este că pacienții clinicii ințeleg beneficiile diagnosticării preventive și sunt interesați de conservarea funcționalitatii dinților lor, bucurându-se de efectele benefice asupra
organismului pe care le aduce această grijă pentru sănătatea dinților.
” a completat
dr.

Andi Drăguş, fondatorul clinicii Dr. Andi Dragus.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod