Raluca Moianu, o noua provocare in cariera

Cunoscutul om de radio și de televiziune, Raluca Moianu, a acceptat propunerea de a prelua conducerea singurei Academii de Balet privat din România care oferă diplome de stat recunoscute internațional, “La Sylphide Ballet Academy”. Astfel, dacă până acum Raluca manageria viitorii oameni de radio, din septembrie își va pune amprenta asupra balerinilor români care vor face performanță în țară și în străinătate. Cu atât mai mult cu cât Academia pe care o conduce are parteneriat cu Institutul Coregrafic de stat Kiev și mulți dintre copiii pregătiți de profesorii români și veniți din străinatate au fost acceptați (unii chiar cu bursă) la: Academia Vaganova St.Petersburg, Bolshoi Academy Moscow, Ballett Akademie Wien, Hochschule fur Musik und Theater – Ballett Akademie Munchen, Royal Ballet School of Birmingham, Royal Ballet Academy London, Staatliche Balletschule Berlin, Ecole Nationale Superieure de Danse de Marseille, Joffrey Ballet Academy Chicago si Kozlova Ballet Academy, New York.

Baletul a fost mereu pentru mine un vis frumos... Și așa cum se zice "ai grijă ce-ți dorești " - visele se pare că se împlinesc într-un fel sau altul.

Am dansat vreo 10 ani în copilărie, dar am ales alt drum și am crezut că în drumul meu nu mai e loc pentru această artă. Doar că dupa ce s-a născut fiica mea, am așteptat să-și coordoneze mișcările și am înscris-o imediat la balet. În calitate de părinte de mică balerină mi-am susținut fiica și pe colegele ei în drumul dificil către performanță. Concursuri, lacrimi, aplauze, splendide costume și multă munca. Profesoare excepționale și rezultate pe măsură. Am prezentat spectacolele lor, am fost mereu acolo. Propunerea maestrei Lorelei Bari de a conduce împreună cu ea Academia de balet La Sylphide, singura școală privată care oferă diplomă de balerin profesionist, mă onorează. Mă voi implica în organizare și în comunicarea rezultatelor acestor fetițe excepționale cu tot ceea ce am învățat în 20 de ani de carieră în media. Proiectele mele anterioare nu vor fi abandonate. Sunt învățată să muncesc mult și cu drag”, spune Raluca Moianu.

La Sylphide, înființată acum 18 ani, este singura școală privată din România în cadrul careia se țin cursuri de balet, dans de caracter și dans contemporan (individuale și în grup) în sistem profesional și sub îndrumarea unei echipe formate din profesori de o înaltă ținută.

Pe lângă nume celebre de profesori români, precum Anca Mândrescu, Ana Caraianopol, Delia Hantiu, Academia are alături invitați naționali – Monica Petrică, Aglaia Gheorghe și internaționali ca Nina Ananiashvili - Prim balerină Bolshoi Theater Moscova si ABT, Ekaterina Shavliashvili - Ballet master şi asistent coregraf Tbilisi Opera House, Cristina Hamel - International Ballet teacher, Jacques Marsa - Opera de Paris, Alexander Mishutin - Coregraf, profesor balet şi dans de caracter.

Cursurile academice La Sylphide oferă copiilor abilitățile formale necesare accederii în orice școală profesionistă de balet din Europa. “Voi nominaliza cativa dintre viitorii balerini de succes care, datorită cursurilor urmate în cadrul Academiei, au fost acceptați la mari instituții de profil de peste granițe: Mara Tudose  la Academia Vaganova din St.Petersburg,Ana Beatrice Bodea - la 13 ani, acceptată la: Bolshoi Academy Moscova, Staatliche Balletschule Berlin și la Ecole Nationale Superieure de Danse de Marseille; Maria Ruxandra Bodea - la 15 ani a fost acceptată la Universitatea de Muzică și Balet Munchen și a primit burse la Joffrey Ballet Academy Chicago și la Kozlova Ballet Academy, New York;  Deborah Ciuraru - burse la Școala de Balet de Stat din Berlin și la English National Ballet School; Cosmin Marinescu - la 11 ani a primit bursă integrală la Academia de Balet a Operei de Stat din Viena; Natalia Cîmpeanu - 18 ani a fost acceptată la Royal Ballet Academy Londra.

Iar exemplele continuă”, spune Raluca Moianu.

“La Sylphide Ballet Academy” - Scoala a luat ființă acum 18 ani, iar Academia în urmă cu 6 ani, avand ca fondator pe doamna profesor Lorelei Bari, dansator și pedagog. Doamna Bari s-a format timp de nouă ani în cadrul Liceului de Coregrafie din București, unde a studiat discipline precum dans clasic, pas de deux, dans de caracter, dans românesc, dans modern, istoria baletului, pian, arta actorului. Apoi și-a continuat dezvoltarea și perfecționarea profesională pe scena Operei Naționale din București și alte teatre din țară și străinătate. De la începutul carierei și-a descoperit înclinația și aptitudinile pentru pedagogie pe care le-a cultivat printr-o activitate susținută atât în cadrul companiilor de balet în care a lucrat, cât și în școlile unde a susținut cursuri de balet. Când a întemeiat propria școală de balet, a conceput un program și o metodă proprie de predare.

Metoda sa are la bază metoda Vaganova și este adaptată specificului fiecărei vârste și particularităților individuale ale copiilor pe care îi formează.

Recunoașterea pe plan național și international a Academiei a fost obținută și prin peste 200 de premii obținute la concursuri de prestigiu, precum YAGP; Tanzolymp-Berlin; Valentina Kozlova International Ballet Competition, New York; Concours Odyssee FranceLyon; Young Stars Ballet Competition, Cluj-Napoca, Romania; Livorno in Danza; World Ballet Competition Open, Sibiu, Romania; Dance World Cup, Brighton si Portugalia; Dance Star, Croatia.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod