Patricia de la Amadeus arde 1500 de calorii urcandu-se pe pereti

Patricia Cimpoiasu, artista din trupa Amadeus, a descoperit o noua metoda de a face sport si de a fi in forma. Pasionata de miscare si de adrenalina, frumoasa bruneta a inceput sa practice escalada. Mai exact, se catara pe pereti speciali sau chiar pe stanci sau versantii muntilor. Efortul este intens si garanteaza ca, intr-o sesiune de acest tip, se ard chiar si 1500 de calorii, tonifiind si musculatura.
"Escalada este un sport extrem foarte practicat de catre iubitorii muntelui. In acest sport se pune mult accent pe conditia fizica a practicantilor. Escalada consta in depasirea de catre om a obstacolelor naturale sau artificiale ale unui teren abrupt. Poti face atat pe stanca, cat si pe structuri artificiale, cum sunt cele din salile de sport. Practic de 2 luni acest sport. Observ cum devine o provocare din ce in ce mai mare si mai placuta stilului meu de viata. Ma antrenez saptamanal in cadrul unei sali de escalada si bouldering, dar am participat si la cateva antrenamente in aer liber, pe stanca", declara Patricia.

Artista marturiseste ca acest sport nu este la indemana oricui si ca este nevoie sa ai o conditie fizica foarte buna.
"Este un sport de anduranta, extrem de solicitant deoarece te folosesti doar de propriile forte pentru a strabate obstacolele intalnite in timpul catararii pe fetele de panou sau stanca. La prima vedere totul pare destul de "la indemana", insa parcurgerea unor trasee este enervant de grea, mai ales pentru incepatori. Eu consider ca tocmai aceasta este frumusetea acestui sport: provocarea! Te disciplineaza enorm daca reusesti sa ii intelegi beneficiile, daca esti o persoana rabdatoare si perseverenta.
Progresul se formeaza cu pasi marunti, in functie de conditia ta fizica, de rezistenta ta, in functie de spiritul tau de orientare, de cursivitate, iar toate acestea le capeti printr-o constanta in antrenamente si seriozitate"
, adauga artista.

Patricia si-a luat chiar si trei zile libere pentru a putea merge in salbaticie si a face acest sport. "M-am apucat de acest sport deoarece sunt dependenta de escapadele in natura si vreau sa ma bucur in cat mai multe feluri de libertatea din mijlocul naturii.
Oamenii din aceasta comunitate care practica acest sport sunt cu adevarat deosebiti. Spun acest lucru pentru ca nu oricine isi sacrifica trei zile de confort punandu-si rucsacul si cortul in spate pentru a evada putin in salbaticie. Te intorci din munti mai slabit si cu palmele pline de bataturi si rani, dar cu inca o experienta de neuitat si o mare satisfactie in suflet"
, spune Patricia.

Patricia Cimpoiasu este cunoscuta pentru pasiunea sa pentru sport, practicand snowboad, wakeboard, SUP, jogging si merge la sala o data la trei zile pentru antrenamente de crossfit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod