Neri Per Caso, din nou in Romania!

La 20 de ani de victoria in Festivalul de la San Remo cu piesa  Le ragazze, single care i-a catapultat direct in topuri, aducandu-le nu mai putin de sase Discuri de Platina, NERI PER CASO s-au intors cu acceasi  forta prin noul album:  NPC 2.0.   Intre timp, au realizat  alte 9 albume pentru piata italiana si internationala (cu 3.200.000 exemplare vandute) si  diverse colaborari cu artisti de prim rang in Peninsula intre care: Claudio Baglioni, Lucio Dalla, Mario Biondi, Alex Britti, Mango, Loredana Bertè , Mia Martini (duet postum), Ornella Vanoni, Mietta, Alessandra Amoroso, Renato Zero, Luca Carboni, Samuele Bersani, I Pooh, Gino Paoli.


Dar noul album de studio prin care se celebreaza cei 20 de ani de cariera neintrerupta a grupului accapella cel mai faimos in lume este o  binevenita culegere de  succese internationale care le-au adus oriunde aplauze datorita manierei inedite prin care au readus in scena muzica unor muzicieni inconfundabili ca Sting, Michael Jackson, George Gershwin, Louis Amstrong la instrumente nevazute.  Turneul (inca in desfasurare) a numarat peste 60 de spectacole in Italia, Franta, Elvetia, Belgia, Luxemburg. Dupa  7 ani, NERI PER CASO  se intorc in Romania, pentru un concert la Teatrul National din Bucuresti (Sala Mare) pe 13 martie 2017, ora 20:00.  Invitata speciala a artistilor este IANNA.
Biletele s-au pus deja in vanzare la Casa de bilete a TNB si in reatele mystage.ro, blt.ro,bilete.ro, in oficiile Postei Romane, Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in magazinele Germanos iar pretul variaza intre 200 lei si 60 lei  (in functie de pozitia in sala).
 
Neri per caso  au inceput sa cante in 1991 si au participat la Festivalul de la  Sanremo in 1995 in sectiunea  “Nuove Proposte” pe care au castigat-o cu piesa  “Le ragazze”, interpretand-o a cappella. Primul album s-a vandut in 700.000  exemplare, obtinand 6 Discuri de Platina. In 1996 a aparut albumul  Strumenti  in care deja vocea se integra unor instrumente acustice sau electrice.  A urmat albumul …And so This is Christmas, contintand cele mai cunoscute teme dedicate Sarbatorilor de iarna (precum  "Oh Happy Day" sau “Jingle Bells”) dar si superbul cantec al ui  John Lennon si Yoko Ono " Happy Xmas (war is over)" , cantate a cappella (in reala maniera a colindatorilor).

Neri per caso, Angelo blu, La raccolta si Angoli diversi sunt titlurile urmatoarelor lor albume.
Cel din urma a castigat in  2009 Premiul pentru “ Cel mai bun disc A Cappella”  din partea Asociatiei Criticilor Americani - CARAS. Neri per Caso au inceput astfel colaborarea (concertistica) cu mari artisti internationali precum Alicia Keys, Dionne Warwick sau Randy Crawford iar in iulie  2015, la Ravello Festival, au propus recital comun cu celebrul vocalist de jazz american Bobby McFerrin.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod