Loredana binecuvântată de un călugăr budist în Bangkok!

Loredana a petrecut o vacanță de neuitat în Bangkok, Thailanda, alături de fiica ei, Elena. În cele șapte zile petrecute în însorita metropolă asiatică, artista avut parte de experiențe uimitoare de care își va aminti cu drag tot timpul: a vizitat templele aurite încărcate cu istorie, a primit binecuvântarea unui călugăr budist, a descoperit vibrația vieții de noapte din zona veche a orașului, chiar și mâncarea tradițională a vânzătorilor ambulanți de pe stradă, a luat cina în restaurante în aer liber situate la peste 100 de metri înălțime, ori pe un vas de croazieră ce a navigat pe râul Chao Phraya, a învățat să gătească în stil thailandez de la cei mai renumiți chefi și chiar a sărbătorit Noul an chinezesc în China Town.

Loredana și fiica ei, Elena, au zburat spre Thailada cu noua cursă flydubai București-Dubai-Bangkok, bucurându-se de preparatele culinare a la carte și de cele mai noi filme de la Hollywood introduse în programul de entertainment la bord. După 11 ore de zbor, au aterizat în Bangkok dimineața, în timp util pentru a ajunge la hotel și a se bucura de o zi întreagă de experiențe memorabile.

Ne-am programat această săptămână liberă încă de anul trecut. A fost singura perioadă, de la început de an, când am putut să plecăm, pentru șapte zile, și să ne relaxăm. Eu mai fusesem în Bangkok în urmă cu 21 de ani. Orașul s-a dezvoltat incredibil de mult. Abia așteptam să îl revăd, de această dată cu alți ochi și, cel mai important, alături de fiica mea. Am zburat cu flydubai până la Bangkok și ne-am cazat apoi la Millenium Hilton, situat pe malul râului Chao Phraya.

Am stat la etajul 18 și am avut de acolo cea mai frumoasă priveliște posibilă asupra întregului Bangkok. Au fost șapte zile de experiențe frumoase de care îmi voi aminti mereu cu drag și nostalgie”, declară Loredana.

După ce s-au cazat într-un apartament spațios, de 80 de metri pătrați, la etajul 18 al hotelului Millenium Hilton, situat pe malul râului Chao Phraya și care oferă cea mai bună priveliște asupra întregului oraș, Loredana și Elena au urcat într-un vaporaș pentru a admira frumusețile metropolei situate de o parte și de alta a râului. Au coborât apoi pentru a lua, pentru cinci stații, trenul suspendat ce le-a transportat până în centrul comercial al orașului. Acolo au avut ocazia să descopere piețele cu mâncăruri tradiționale ale vnzătorilor ambulanți, ocazie cu care au degustat frigărui cu fructe de mare sau carne de porc sau pui, supe de cocos picante, fructe exotice proaspete.

Seara, după ce s-au întors la hotel pentru a se schimba în vestimentații elegante, au luat cina la Vertigo, un celebru restaurant în aer liber situat la ultimul etaj (61) al unui zgârie nori, de unde au putut admira întregul oraș iluminat feeric pe timpul nopții.


A doua zi dimineață, cu ajutorul Tourism Authority of Thailand, Loredana și Elena au avut ocazia să învețe cum se prepară câteva rețete tradiționale thailandeze. Au luat astfel cursuri de gătit la Blue Elephant Cooking School, cel mai apreciat restaurant tradițional thailandez din lume. Sub supravegherea unui chef cu experiență, dar și a proprietarei restaurantului, Khun Nooror Somany Steppe, cea care a gătit pentru mari personalități internaționale, printre care și Michael Jackson, Margaret Thatcher, Bill Clinton sau George Bush, Loredana a învățat să prepare o rețetă de pește picant, mai exact, tilapia prăjit cu sos de bird eye chili, un preparat pe cât de picant și delicios, pe atât de sănătos.

Bucătăria thailandeză este excepțională. Te răsfeți cu atât de multe gusturi, totul este foarte diversificat și, în plus, pentru că este deobicei foarte picantă, nu te îngrași pentru că intensifică arderile. Chiar dacă îmbini, la aceeași masă, mai multe preparate, nu te simți greu după un prânz sau o cină thailandeză și asta dovedește faptul că toate ingredientele folosite sunt naturale, proaspete și atent alese”, declară artista.

Următoarea oprire a fost casa legendarului Jim Thompson, cel care a salvat de la faliment comerțul cu mătase în Thailanda, și cel care a dispărut misterios în Malaezia, în anii 60. Casa în care a locuit a devenit obiectiv turistic. „Este superbă, se află în mijlocul unei grădini cu vegetație luxuriantă și conține statui budiste ce datează de câteva secole, picturi tradiționale pe lemn, textule sau hârtie, porțelanuri, colecționate din Thailanda, Burma, Cambodgia, China ori Laos. Este o atmosferă specială acolo, simți că te-ai întors parcă în timp și că retrăiești stilul de viață de atunci”, spune artista. De la Jim Thompson House, artista a cumpărat mai multe ținute vestimentare realizate din celebra mătase imprimată thailandeză.

Seara, Loredana și Elena au admirat orașul pe timp de noapte, luând cina pe un vas de croazieră ce a navigat timp de două ore, de-a lungul râului Chao Phraya. Au fost astfel ocazia să deguste noi tipuri de preparate culinare tradiționale și să se bucure de o atmosferă specială, parcă desprinsă din vremurile de altădată. Nu a lipsit din circuitul turistic nici celebrul Sky Bar Lebua, situat la etajul 64 al unui celebru hotel, acesta fiind și locul în care s-au filmat câteva scene din pelicula "Hangover 2".

Aici, Loredana a fost impresionată de cupola aurie, de privelistea 360 de grade asupra orașului și si-a adus aminte de scenele haioase din pelicula în care au jucat Bradley Cooper și Ken Jeong.

Următoarea zi a fost dedicată vizitei templelor și Palatului Regal din Bangkok. Prima oprire a avut loc Wat Pho, complexul de temple budiste ce conține și vestita statuie imensă de aur reprezentându-l pe Budha întins. "Wat Pho este superb! Sunt atât de multe temple incredibil de frumoase! Era decorat cu siraguri de felinare roșii, pentru ca a doua zi se sărbătorea Anul Nou Chinezesc. Am intrat în templul construit de Rama I în stilul Ayuthaya și am meditat, pentru câteva minute, în fața unui altar aurit cu statuia lui Budha. În fața templului am primit de la un călugăr o brățară de ață roșie pentru ca apoi să ne binecuvânteze pe toți stropindu-ne cu apă sfințită. Am intrat ulterior în templul ce găzduiește imensa statuie aurită a lui Budha întins, simbolizând intrarea acestuia în Nirvana după seria completă de reîncarnări. La ieșire, am pus monezi în fiecare din cele 108 de boluri de bronz, ce aduc, conform crezului, noroc și ajută să se împlinească toate dorințele pe care le pui în acele momente”, povestește Loredana.

Următoarea oprire a avut loc la Palatul Regal, unul din cele mai frumoase locuri din Bangkok, pe care artista îl aseamănă unui Disneyland al secolului al XVIII-lea. Loredana a petrecut aici câteva ore admirând templele, pagodele și statuile colorate, prilej cu care a aflat foarte multe lucruri interesante despre regii care au condus Thailanda și despre regele Bhumibol Adulyadej, care a decedat anul trecut și ale cărui funeralii vor fi organizate în acest an, cel mai probabil în luna martie.

"Am fost impresionată de cât de mult și-au iubit thailandezii regele. La fiecare pas, pe străzi, in fata institutilor, în hoteluri sau în centre comerciale se găsesc altare comemorative, panglici negre și albe în memoria acestuia”, spune solista.

Loredana a fost uimită și fascinată de contrastele pe care le oferă capitala Thailandei, ajungând chiar și în China Town, în ajunul Noului An Chinezesc. Acolo a degustat preparatele vânzătorilor ambulanți, pentru prima dată și scorpioni, greieri, viermi de mătase, gândaci și larve de copac, toate bogate în proteine și vitamine. Loredana a încercat și supele preparate de thailandezi la colț de stradă, frigărui tradiționale, supele din intestine și cocos, ori salatele de flori thailandeze cu omletă.

La întoarcerea în țară, pe cursa flydubai, Loredana a avut ocazia sa cunoască două stewardese care s-au născut în Onești, orașul ei natal, prilej cu care au depănat amintiri despre cunoștințe comune. Artista l-a cunoscut și pe pilotul aeronavei, tot român, prilej cu care a intrat în cabină, după aterizare, și a mărturisit că mereu a fost fascinata de zbor și că ar dori să ia cursuri de pilotaj.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod