Fan Clubul Michael Jackson din România are 4000 de fani

Pe 7 iulie, în Piaţa Constituţiei din Capitală va avea loc, în premieră mondială, show-ul „The Ultimate Thriller - Michael Jackson”, pus în scenă de echipa completă de muzicieni, coregrafi şi dansatori cu care cel supranumit “Regele muzicii pop” mergea în turnee. Claudiu Șerban, un fan veteran al lui Michael Jackson a dezvăluit care sunt sentimentele care îl încearcă înaintea marelui concert, dar și care mai este activitatea fan clubului.

Câți fani sunt acum în Fan Club Michael Jackson? Care sunt activitățile pe care voi, fanii regelui pop le desfășurați?

În prezent fanii activi sunt undeva în jurul a câteva sute în țară dintr-un total de 3-4.000 de fani de care am eu cunoștință. În ultimul timp, activitatile s-au rărit simțitor probabil și datorită vârstei, activităților sociale, familiei etc. Dacă în perioada 1992-1997 și 2009-2013 ne vedeam aproape de de 3-4 ori pe săptămână, acum frecvența e undeva la o dată pe lună.

În general, ne adunăm între prieteni și stăm la povești, depănăm amintiri din timpul concertelor etc. De regulă Fan Club Michael Jackson (FCMJR) organizează odată la câteva luni un party în București. Pe viitor ne gândim să organizăm și în țară.

Care este povestea ta legată de Michael Jackson? Cum ai trăit concertele lui din România?

Eu am fost un norocos dacă aș putea spune deoarece având pe cineva din familie „afară” mai primeam în celebrele pachete din vest și muzică, așa se face că în 1987 am primit o casetă audio cu albumul „Bad”, am ascultat-o până s-a rupt banda dar cu un creion și un scotch am rezolvat problema; pentru generația tânară care nu știe la ce mă refer e o chestie de plastic cu două găuri și bandă magnetică, asta ca să fac o glumă. Ulterior, în clasa a 7- a m-am apucat serios de dans și asta am făcut până în 2001 când m-am retras din zona artistică. În 1992 și 1996 am avut ocazia să fiu prezent la ambele concerte al lui și vreau să spun că de atunci nu am mai văzut ceva similar în România ca și atmosferă, probabil a fost pata de culoare ce venea după o perioadă destul de gri.
Fenomenal e cam singurul cuvânt la care mă gândesc când e vorba de acele concerte.

Ca fan și președinte al Fan Clubului, care sunt așteptările tale legate de concertul din 7 iulie?

Alături de fanii cu state vechi „Veteranii MJ” așa cum mai suntem numiți de fanii mai tineri, eu, Lazlo , “Loti”,  Tira, Dan Toma și încă câțiva constituim mai degrabă un grup de prieteni care încearcă să coordoneze activitățile FCMJR. Vis-a-vis de concertul din data de 7 Iulie părerile sunt oarecum împărțite și anume fanii mai tineri care nu au avut șansa să participe la un concert Michael Jackson vor avea acum ocazia, chiar dacă este un concert tribut să vadă un pic din magia lui Michael Jackson și când spun asta mă refer la show-ul în sine, deoarece vor fi prezenți oameni care au lucrat cu Michael în turneul „Bad” și „Dangerous”. Per ansamblu, cred că este un lucru benefic pentru generația tânară care din păcate nu cunoaște ce înseamnă un show MJ decât din poveștirile fanilor mai vechi sau de pe youtube.

Fabio Morda este cel care va urca pe scena din România, alături de trupa lui Michael.
L-ai ascultat? Care este părerea ta despre el? S-au nascut deja numeroase controverse...

Despre Fabio Morda pot spune că l-am ascultat și e foarte bun în ceea ce face, atât din punct de vedere vocal dar și coregrafic. Știu că s-au născut mai multe controverse vis-a-vis de cine ar trebui să fie pe scenă dar părerea mea este că dacă Michael Prince, fostul producator muzical al lui Michael Jackson și LaVelle Smith Jr unul dintre coregrafii și dansatorii lui Michael Jackson l-au ales pe Fabio înseamnă că el este cel mai potrivit pentru acest spectacol. Fabio nu a fost singurul contactat de producătorii spectacolului „The Ultimate Thriller” dar din câte am înțeles de la Robert Hayman producătorul acestui spectacol Fabio a fost singurul care a reușit să se ridice la standardele impuse de acest spectacol, adică să și poată cânta dar și dansa 2 ore și jumătate. Totodata pe data de 2 Iulie orele 21.00 FCMJR invită toți fanii Michael Jackson la Expat Pub din Strada Blănari nr.

21 la un Warm Up Party „The Ultimate Thriller” cu ocazia concertului din 7 Iulie din Piața Constituției. Nu vor lipsi concursurile de dans, karaoke, proiecție video, Michel Jackson Impersonator Contest. Prezentă va fi și echipa regelui pop. Se va organiza și o tombolă unde FCMJR și Music Management Events va pune la dispoziție prin tragere la sorți 20 de invitații la concert.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod