După 20 de ani de absenţă, România organizează Balcaniada de Sărituri peste Obstacole

Balcaniada de Săriturie peste Obstacole este cel mai mare eveniment internaţional organizat de ţara noastră anul acesta. Competiţia va avea loc în perioada 1-4 septembrie la Clubul Regatul Cailor, din Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu. Evenimentul are loc în ţară noastră după 20 de ani de absenţă.  
La Balcaniada de anul acesta vor fi prezenţi peste 300 de sportivi şi delegaţii din ţările Balcanice. Cei mai titraţi cai şi jokey din  Turcia, Grecia, Bulgaria, Moldova, Croaţia, România, Serbia, Macedonia, vor veni în ţara noastră pentru a-şi disputa titlul de campioni balcanici.

Suntem onoraţi că am fost desemnaţi anul acesta să organizăm această competiţie de mare anvergură pentru lumea sportului ecvestru.

Invităm în tribune toţi iubitorii de echitaţie, cărora le promitem un spectacol ecvestru cum nu s-a mai văzut la noi în ţară. Avem mare încredere în sportivii noştri că vor urca pe podim, a declarant Vlad Bontea, preşedintele Federaţiei Ecvestre Române.

Anul trecut, Balcaniada a fost organizată în Grecia, la Porto Caras, iar sportivii români au obţinut 8 medalii, dintre care una de aur, două de argint şi cinci de bronz. Medalia de aur a fost câştigată de Ionuţ Ursache (Clubul Decebal Bacău) şi calul Space Hopper, la categoria Cai tineri.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Claudiu Floriştean (Clubul Felix Ţopescu), la Grand Prix-Tineret, şi de Alexandra Brădişteanu (Clubul Steaua Bucureşti), la Tineret. Medalii de bronz au obţinut Norbert Schumann (Clubul Steaua Bucureşti), la Grand Prix-Seniori, şi Ionel Bucur (Clubul CSM Sibiu), care a ocupat a treia poziţie în Finala Campionatului Balcanic, la Seniori.

Ţara noastră a demonstrat că este competitivă şi pe Echipe. A ocupat a treia poziţie a podiumului la Juniori (Marco Alfieri - Steaua Bucureşti, Alexandra Mladin Brădişteanu – Steaua Bucureşti, Francesca Moldovan - Felix Ţopescu şi Daria Peev – Morisena), Tineret (Claudiu Floristean - Felix Ţopescu, Ştefan Leonte - Romsilva Dumbrava Tg.

Neamţ, Cristian Ceauşescu - AGRO Internaţional şi Răzvan Gheorghe - Steaua Bucureşti) şi Seniori (Ionel Bucur - CSM Sibiu, Răzvan Bozan – Morisena, Norbert Schuman - Steaua Bucureşti şi Luca Ruxandariu - Felix Ţopescu).

La Balcaniada de anul acesta vor participa peste 30 de sportivi români, care au în palmares numeroase titluri internaţionale şi naţionale. Evenimentul a fost anunţat în acest weekend, printr-o paradă inedită care a avut loc în Parcul Carol din Capitală. Cei mai premiaţi cai, multipli campioni internaţionali, balcanici şi naţionali, au defilat, împreună cu partenerii lor călăreţii, într-o reprezentaţie de înaltă ţinută.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod