Business entry level

Un nou tip de business își face loc pe piața din România: haine, genți, pantofi și alte accesorii vestimentare în regim de consignatia. Dacă în Occident este un trend de mult la modă în rândul fashionistelor, la noi abia se fac primii pași.

Ideea care stă la bază este simplă: fie ți-ai dorit un outfit, dar ai ratat colecția ori nu ți l-ai putut permite ca new entry, fie ai cumpărat ceva și nu îl mai folosești, dar nici nu vrei să îl arunci și să pierzi toți banii investiți. Dacă te afli într-una dintre aceste situații, atunci fii smart și apelează la specialiștii în magazine de tip consignatia.

Cristiana Tăușanu deține un astfel de boutique. A locuit câțiva ani buni în Occident și a observat că sunt enorm de multe astfel de afaceri, fiecare încununată de succes. “În afară, oricum, nișele sunt mult mai bine dezvoltate, lumea e mult mai educată din punct de vedere estetic, moda e mult mai diversă și mult mai puternică, iar acesta e un fapt de decenii încoace. România recuperează însă rapid, toată industria modei s-a dezvoltat frumos, clienții devin mult mai educați și dictează sensul în care merg următoarele afaceri, așa că mă aștept ca, în câțiva ani, zona de produse second-hand de lux să devină foarte puternică.” Astfel, a luat decizia să deschidă în București “L'armoire magique”.



”L'armoire magique” funcționează în sistem de consignație. Este un showroom cu peste 350 produse, aflat într-o zonă boemă superbă, vis-à-vis de Herăstrău (Str. Alexandrina nr. 19, parter, zona Arcul de Triumf-Piața Charles de Gaulle).

“Am vrut să dedicăm toată atenția noastră fiecărei cliente în parte, așa că toate clientele își anunță vizitele la telefon 0731 192 202. Vrem să dăm timpul necesar fiecărei cliente să cunoască bine produsele și să facă alegerea fără grabă, plus că îmi place mult să cunosc gusturile și poveștile de stil cui îmi calcă pragul. Ne sfătuim, ne delectăm cu un latte machiato, fiecare client probează în liniște, e un loc cald, care respiră modă, așa cum mi l-am dorit”, spune Cristiana.

Brand, calitate, prețuri de 10 ori mai mici

La showroom, clienții beneficiază de prețuri negociabile, fapt extrem de important în economia acestei afaceri. De curând a deschis și shop-ul online, la adresa www.larmoire-magique.ro. Produsele pot fi livrate oriunde în țară, ceea ce e un mare avantaj. Clienții pot apela oricând la Facebook, unde este construit un univers propriu, impregnat de imagini superbe cu produsele.



Încă de la deschidere, Cristiana a făcut dovada unui business serios, cu produse de lux într-o stare excelentă. “Un alt aspect care m-a determinat să deschid acest business în România este că eu nu am găsit business-uri serioase în zona de second-hand de lux și am observat această dorință a multor fete și femei din jurul meu de a vinde multe din hainele superbe din dressing-ul lor, pentru a face loc altora.

E o nișă puțin exploatată, așa că locul meu e foarte binevenit, iar feedback-ul e excelent.”  

”L’armoire magique” este locul ideal pentru a adăuga o notă glam, high-class, cool oricărei garderobe. De la rochii, pantaloni, genți, bijuterii până la blănuri și accesorii de lux, doritoarele pot găsi absolut orice. Printre brand-urile comercializate sunt Dsquared, Prada, Miu Miu, Chanel, Louis Vuitton, Hermes, Dolce & Gabbana, Giuseppe Zanotti, Gucci, Lanvin, Jimmy Choo, Moncler, Valentino, Fendi.

L'armoire magique e deschis în primul rând femeilor active, care iubesc să investească în lucruri de calitate, cu un design impecabil, realizate din cele mai bune materiale, cum sunt brand-urile pe care L'armoire Magique le comercializează (Chanel, Louis Vuitton, Prada, Alexander McQueen etc). Business-ul se adresează și femeilor care iubesc moda și au cunoștințe vaste, numai că nu își pot permite să cumpere numai produse noi de lux, așa că fac un mix inteligent de branduri mass-market cu branduri de lux second-hand într-o stare excelentă. “Multe dintre clientele care care vin la showroom știu de obicei care sunt prețurile pe piața de lux, știu colecțiile, așa că își pot da seama că aici găsesc cele mai bune prețuri pentru produse într-o stare foarte bună, care costă chiar și de 10 ori mai puțin decât cumpărate noi de pe siteurile de specialitate sau din magazinele de lux.
Să nu uit însă de gentlemani, pentru că le dedicăm și dumnealor produse de lux second-hand.”

Dedicată business-ului

Cristiana este interesată de modă încă din copilărie. Mai mult, fashion-ul pentru ea este un stil de viață, astfel că nu doar cumpără haine, ci are cunoștințe în domeniul modei. De aici și ideea magazinului. L'armoire magique definește perfect spațiul care poate schimba viața unei femei, doar călcându-i pragul. “Un spațiu feminin, plin de rafinament, în care e imposibil să nu te îndrăgostești de vreo rochie, de vreo geantă sau de vreun accesoriu. Fiecare produs în parte e începutul unei noi povești în viețile clientelor mele. Mă bucur enorm când văd pur și simplu cum o pereche incredibilă de stilettos Prada sau o rochie perfect croită într-un roșu aprins Valentino inspiră clientele să devină mai puternice, mai încrezătoare, să-și întărească brandul personal, să se comunice mult mai bine pe ele însele și pur și simplu să se bucure de feminitatea lor.”



Cristiana Tausanu este o tânără ambițioasă, educată în comunicare și business la Webster University din Viena, Austria. Iubește moda și petrece foarte mult timp pe site-urile de specialitate. Este un om curios, care vrea să afle mai mult despre domeniul vizual, despre design. ”Muncesc foarte mult pentru a ajunge cât mai departe cu business-ul meu actual și mă pregătesc în anii viitori să dezvolt și partea de design.

Cine știe ce idei îmi mai vin! Consider că moda e o parte importantă din viața noastră de zi cu zi, un instrument esențial prin care transmitem enorm din noi înșine. Studiind în profunzime maniera în care o persoană (se) comunică, mi-am putut explica nevoia de a avea un stil cât mai personal. Am conștientizat cât de importantă e prima impresie, în orice domeniu ai activa sau în orice fel de întâlniri ai avea (profesionale sau, de ce nu, amoroase). Apoi am descoperit, de-a lungul timpului, efervescența cromatică, festinul de linii și croieli din curente diferite, diferența enormă dintre materiale proaste și materiale excelente, precum și conceptele din spatele produselor designerilor (fie clasici, fie avangardiști), care încă mă fascinează. Iubesc trendurile în măsura în care iubesc ideile noi, eclectice. Consider că am ajuns la nivelul în care discernământul meu e destul de mare, nu port ceva doar pentru că "se poartă", ci pentru că îmi asum ceea ce transmit prin acel ceva și iubesc maniera în care ochiul uman e răsfățat de acel obiect.”

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod