Cum facem sport în viitor? Fitness clubbing-ul este noul trend!

La cea mai mare convenție de fitness din lume, FIBO, organizată recent la Koln, în Germania, s-au prezentat principalele tendințe în ceea ce privește modul în care vom face sport în următorul deceniu.
România a fost reprezentată de mai mulți specialiști din industria autohtonă de fitness, printre care și Irina Alionte, fondator al Bodyshape Transformation Center.

Conform celor prezentate la marele eveniment internațional, tehnologia de ultimă generație și aplicațiile de tip virtual reality vor revoluționa acest domeniu în următoarea decadă, iar unul din principalele trenduri îmbină sportul de echipă cu atmosfera energizantă din cluburi. 
Fitness-clubbing-ul este întâlnit în mai multe săli de tip boutique din Statele Unite, Marea Britanie, Australia sau Germania și își are originea în sălile de spinning. În România este prezent la Bodyshape Transformation Center. Acolo orele de sport pe grupe se derulează într-o atmosferă de club, cu muzică antrenantă, DJ și lumini multicolore.   

“Toată lumea își dorește ca orele de fitness să devină cât mai interactive și cât mai distractive, iar noul trend este acela de a transforma sala de fitness într-un veritabil club.
Luminile sunt sincronizate cu muzica, există DJ care pune muzică live în timpul antrenamentului, iar toată atmosfera este foarte cool și este menită să îmbine pasiunea pentru dans cu exercițiile de fitness. Cu alte cuvinte, în 45 de minute te antrenezi bine dar și dansezi mai ceva ca într-un club, în serile de weekend”, declară Irina Alionte.

Irina Alionte a anticipat trendurile mondiale din industrie și a introdus orele ce combină fitness-ul cu atmosfera de clubbing încă din 2017 la Bodyshape.
“Fară să ne dăm seama că va deveni un trend mondial în sălile boutique, noi am început să făcem astfel de clase încă din urmă cu doi ani. Aveam până acum o clasă pe săptămână în care redăm atmosfera de party prin lumini reduse și montăm un disco ball, iar, de foarte multe ori, am avut și un DJ care a pus muzică live. Plănuim acum să extindem acest concept la cel puțin 4-5 clase pe săptămână”, continuă Irina Alionte.

La FIBO au mai fost prezentate inovațiile din industrie, puternic influențate de avansul tehnologiei virtuale. 
„Există tehnologia de realitate virtuală Elias care transformă procesul de consultație într-o experiență fascinantă! Ești instant 'proiectat' într-o lume 3D virtuală, în care îți vorbește un specialist în formă și dimensiune reală.
Apoi, în fața ochilor îți apar butoane virtuale prin care poți alege dacă ai ca obiectiv slăbit, creșterea în masă musculară, starea de sănătate sau dacă vrei să scapi de durerile de spate. Apoi, în funcție de alegerea ta, specialistul virtual te introduce într-un filmuleț de prezentare personalizat pe alegerea ta, prin care îți explică în mod științific anatomia umană și cum va arăta procesul tău de transformare, în 3 luni de acum înainte

O altă tehnologie care ne-a impresionat a fost cea care te scanează 3D pentru măsurarea și vizualizarea compoziției corporale. Clienții pot să își scaneze corpul cu o tabletă în doar 90 de secunde si sa primeasca informatii despre corpul lor, centimetri, procent de grăsime, forma corpului, postura - totul in format vizual, sub forma unui avatar 3D foto-realistic. Clienții au acces și la o aplicație pe mobil prin care pot monitoriza progresul de la lună la lună și pot vedea în 3D cum li s-au modificat talia, abdomenul sau coapsele.

Am testat inclusiv o oglindă cu senzori care îți indicau atunci cand nu făceai corect o mișcare.
Oglinda începea să vorbească cu tine și să îți spună să repeți mișcarea și cum.  

Din punctul meu de vedere, va mai trece timp până când România va fi pregătită pentru introducerea unor astfel de tehnologii. Pe piața noastră doar 4% din populație are un abonament la o sală de fitness. Lipseste o cultură a mișcării și a educației sportive, înainte de a trece la nivelul următor - acela de a diversifica antrenamentele prin tehnologii avansate”, declară Irina Alionte. 

Irina Alionte este o antreprenoare de 29 de ani care, la puţin timp după terminarea studiilor în Marea Britanie, unde a fost premiată pentru Best Business Growth, a fondat la București Bodyshape Transformation Centre – un centru de transformare corporală care îmbină antrenamentele de grup, de 45 de minute, cu plan de nutriție personalizat și sesiuni de susținere motivațională.  

Antrenorii Bodyshape au ajutat anul trecut mii de bucureșteni să topească în total peste 1,5 tone de grăsime și să ajungă în cea mai bună formă fizică a lor.
Aceștia au făcut sport, unii chiar pentru prima dată în viață, în cadrul antrenamentelor de grup de la Bodyshape Transformation Center. Cei mai mulți dintre ei au reușit să dea jos 6 kilograme în primele șase săptămâni de antrenament, așa cum specifică și unul din programele sălii, 6 Week Challenge.  
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod