Zâmbește România a ajuns în școlile din întreaga țară

În perioada 17 octombrie – 11 noiembrie 2016, GSK Consumer Healthcare a desfășurat un program amplu în școlile din România, prin care și-a propus să educe copiii cu privire la bunele practici în igiena orală și la comportamentul preventiv în sănătate. Campania a vizat școli din 13 orașe și a presupus o adevărată mobilizare de forțe - 45 de medici dentiști și 40 de studenți la Facultatea de medicină dentară s-au implicat voluntar, explicându-le copiilor cum pot avea dinți sănătoși și învățându-i tehnica de periaj corectă.
Peste 10.000 de elevi din clasele primare au aflat cei trei pași pe care trebuie să-i urmeze pentru a avea o bună sănătate orală: spală-te pe dinți de două ori pe zi, mergi la medicul dentist în mod regulat, adoptă o dietă sănătoasă și echilibrată. De asemenea, toți copiii au primit câte o periuță de dinți nouă, precum și reviste de benzi desenate Căpitanul Aquafresh și Agenții 00Carii în misiunea Zâmbește România, din care copiii pot învăța într-un mod distractiv regulile de bază ale unei bune igiene orale.


„Principiile unei bune igiene orale reprezintă unul dintre primele lucruri despre sănătate pe care copiii noștri ar trebui să le învețe. Prin acțiunea desfășurată în școli ne dorim să îi determinăm pe cei mici să nu se mai lase fugăriți cu periuța de dinți de părinți prin casă, ci dimpotrivă, să meargă ei să le aducă aminte că e momentul să se spele pe dinți”, a declarat Helen Tomlinson, General Manager, GSK Consumer Healthcare, România și Balcani.

Programul desfășurat în școli este parte a campaniei Zâmbește România, o campanie susținută de brandurile Aquafresh®, Sensodyne®, parodontax® și Corega® , care are ca obiectiv oferirea de soluții și programe educaționale, în vederea îmbunătățirii sănătății orale în rândul românilor.


Un studiu  realizat anul acesta în rândul consumatorilor arată că 72% dintre români au probleme dentare. Deși alarmantă, această valoare arată o îmbunătățire substanțială față de 2012, anul lansării campaniei Zâmbește România, când 80% dintre respondenți  au declarat că au astfel de probleme. Dacă în 2012 șapte din zece consumatori aveau carii, astăzi numai cinci din zece mai au această problemă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod