Noi metode de învățare în educația românească

În paralel cu evoluția spectaculoasă a tehnologiei, sistemul de educație din România a permis pătrunderea unor noi metode de studiu, care să fie atrăgătoare pentru noile generații de elevi. În acest context, Intuitext a creat și dezvoltat atât manuale digitale, cât și platforme de învățare online.Gadget-uri venite parcă din viitor, invenții spectaculoase, rețele sociale, aplicații cu utilități nebănuite – toate le sunt atât de familiare adolescenților de astăzi, încât a devenit o provocare constantă pentru părinți și cadre didactice să țină pasul cu nevoile și dorințele noilor generații de elevi.

Astfel, învățătorii și profesorii trebuie să aleagă acele materiale didactice care să încurajeze curiozitatea și interesul elevilor pentru studiu, fie că vorbim de manuale digitale interactive pentru toate clasele primare, CD-uri educaționale sau platforme online de învățare.
În acest context, Intuitext (compania de produse educaționale din cadrul SOFTWIN Group) a realizat anul acesta o cercetare care a evidențiat câteva aspecte importante în ceea ce privește utilizarea manualelor digitale la clasă. În vreme ce 36% dintre intervievați au mărturisit că manualele digitale sunt utile și le-au folosit deja la clasă, 35% au declarat că ar folosi acest tip de material didactic dacă ar avea dotările necesare. Așadar, cea mai importantă problemă evidențiată de cercetare a fost lipsa resurselor tehnice necesare, iar pentru utilizarea în condiții optime a manualelor digitale ar ajuta dotarea fiecărei clase cu laptop, videoproiector și acces la internet.

Cercetarea realizată în luna martie 2016, a avut ca obiective determinarea măsurii în care manualele digitale sunt folosite concret în activitatea de la clasă și a impedimentelor care apar în utilizarea manualului digital de către cadrele didactice.
Având ca motto „înveți cu plăcere”, compania de produse educaționale Intuitext a dezvoltat două produse de învățare, create în acord cu nevoile și dorințele elevilor de astăzi. Scoala Intuitext (pentru clasele I, a II-a și a III-a) și ExamenulTau (clasele a VII-a și a VIII-a)  sunt două platforme ce pot fi accesate în urma achiziționării unei licențe corespunzătoare anului de studiu al elevilor. Avantajul acestor noi metode de studiu o reprezintă autonomia (elevii le pot accesa când au timp), resursele foarte bine structurate (filme de predare, probleme explicate în pași, jocuri logice ce dezvoltă imaginația, creativitatea și răbdarea), dar și faptul că părinții primesc rapoarte de activitate ale copiilor lor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod