Rezoluțiile noului an: O minte relaxată și un corp tonifiat prins dans

Ca în fiecare început de an, in ianuarie să contureaza o listă cu planuri, dorințe și rezoluții, pentru a prioritiza mai ușor lucrurile de realizat. Pe langa planuri de vacanta, dorite in plan professional sau cuplu, în această listă trebuie să existe activități de relaxare permanenta, care să aducă și un aport substanțial de beneficii asupra sănătății.

Dansul este cea mai complexă formă de mișcare, dar și un stimulent spiritual, care dezvoltă atât sănătatea organismului, cât și o minte relaxată și echilibrată. Studiile echipei de profesori din scoala de dans Arthur Murray București arata faptul că persoanele care practică dansul ca activitate extra-job au un ritm de viață mult mai echilibrat și sănătos. Conform studiilor, iata cele mai importante 5 motive pentru care dansul trebuie să devină o prioritate în acest nou an.

Iata 5 motive pentru care dansul îți va schimba viața:

1.

Prin dans, sănătatea fizică este protejată - Intărirea oaselor, a tonusului muscular, pierderea în greutate, creșterea flexibilității, îmbunătățirea posturii sunt câteva beneficii principale pe care dansul le are asupra corpului. Dansul este un sport complex, deoarece beneficiile sănătății fizice sunt completate de cele spirituale. Un ritm de viață activ poate fi uneori obositor, dar prin dans corpul și mintea sunt echilibrate, iar în acest fel, situațiile tensionate pot fi gestionate cu ușurință. Dansul este o formă de exercițiu fizic, potrivită pentru orice categorie de vârstă, indiferent de condiție fizică sau siluetă.
Dansul îmbunătățește funcționarea inimii și a plămânilor, întărește masa musculară și sporește condiția fizică, tonifică musculatura, se pierd kilogramele în plus, elimină riscul de osteoporoză, creează o coordonare motrică mai bună, și nu în ultimul rând crește încrederea de sine și dezvoltă abilitățile sociale.


2. Dansul ameliorează stresul de zi cu zi - Este dovedit științific că prin dans este eliminată o cantitate mare de endorfine, iar atunci când se întâmplă acest fenomen, atât mintea, cât și corpul sunt într-o stare euforică. Endorfinele sunt calmante naturale, eliminate de creier, care reduc starea de stres și anxietate. Astfel, după un antrenament intens de dans, endorfinele eliminate calmează organsimul și creează o atitudine optimistă.

3. Dansul înseamnă stimă și încredere de sine la cote ridicate - Prin dans sunt învinse o mulțime de temeri “sociale”, inhibițiile dispar, iar dansatorul devine din ce în ce mai relaxat cu privirile publicului. Frumusețea dansului este dată de puterea de a exprima liber fiecare sentiment, fără ca oamenii din jur să aibă prejudecăți.
Studioul de dans Arthur Murray asigura un mediu liber, relaxat, in care studenții și profesorii se simt ca într-o familie.

4. Prin dans se creează conexiuni puternice cu partenerul de viață - Echipa Arthur Murray recomandă dansurile pasionale, atât pentru cuplurile tinere, cât și pentru cele cu „experiență”. Dansurile pasionale transmit cele mai intense trăiri, începând cu muzica, care este factorul principal al emoției, până la conexiunea creată cu partenerul de dans. Un top al celor mai pasionale dansuri latino menționăm tangoul, rumba și bolero. Aceste trei dansuri sunt o îmbinare complexă între fluiditatea aparte a mișcărilor, ritmul senzual al muzicii și libertatea de a pune propria amprentă asupra coregrafiilor.

5. Dansul dezvoltă abilitatea de multitasking -Dansul dezvoltă o calitate extrem de importantă a zilelelor noastre-multitasking-ul.
Trăim în era vitezei, iar abilitatea de a te putea concentra pe mai multe planuri este o calitate foarte apreciată, așadar prin dans se poate ajunge la a deține această îndemânare. Învățarea unei coregrafii presupune punerea în mișcare a tuturor resurselor, adică  a calității de multitasking, pentru a putea îmbina: tehnica pașilor, ritmul muzicii și fluidatea mișcărilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod