Conferințele Bookand Evolution ajung pe 26 septembrie la Universitatea din Piteşti

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre educație. Se pare că, ușor, ușor, românii realizează importanţa acestui pilon care stă la baza existenței unei societăți civilizate. Că să-l cităm pe Spiru Haret: “Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara.”. Însă milioane de tineri se confruntă cu cele două lumi paralele: online și offline. Așa că nu e de mirare că sunt ușor dezorientați și nu știu încotro să o ia, deoarece la întrebările lor, de multe ori, răspunsurile corecte nu vin nici măcar din partea celor apropiați. O variantă ar fi să stea de vorbă cu persoane care au reușit să-și îndeplinească visul iar aceste întâlniri inspiraţionale sunt facilitate de 6 ani încoace de către Conferinţele BookLand Evolution. Conferințele le prezintă profesioniști consacrați care vin să-i încurajeze și motiveze prin exemplu personal să facă alegerile potrivite în viață, accentuând importanţa dezvoltării personale prin studiu și practică.

Anual conferinţele poposesc în 23 oraşe, reunind ~20,000 liceeni şi studenţi cu ~200 speakeri și oferindu-le o oportunitate excelentă de dezvoltare prin discuții libere. În sesiunea de toamnă-iarnă Conferințele Bookand Evolution revin pe 26 Septembrie’19 la Piteşti, la Universitatea din Piteşti (Bd. Republicii 71 – Centrul de calcul, Sala CC1), în intervalul orar 10:00-14:00 fiind invitați să vorbească: Florentina Isabella Mandoc, Roxana Stamate, Moika de Salas, Cosmin Iordache, Camelia Dragomirescu, Robert Beloiu şi Alexandru Popa.

Florentina Isabella Mandoc - Psihoterapeut: "Lumea se schimbă atunci când tinerilor le pasă: de ei înșiși, de ceilalți, de societate, de natură.

Ne dezvoltăm doar atunci când suntem activi: când căutăm, cercetăm, ne punem întrebări, avem îndoieli, gândim și acționăm. Învățam când reușim și învățăm și când greșim! Educația este cea mai mare avere și cea mai bună investiție: o putem crește nelimitat, depinde doar de noi cât de mult, și nimeni nu ne-o poate luă niciodată. Dacă viață este un labirint, atunci educația, cunoașterea și cultură sunt firul roșu care ne ghidează prin acesta. Nu există niciun motiv suficient de bun că să ne oprim din învățare și dezvoltare pe toată durată vieții noastre, iar răsplată pentru acest efort este cel mai frumos și valoros câștig din lume: cine suntem și ce devenim noi înșine."

Roxana Stamate - Manager Departamentul Raportare şi Buget Financiar Nuclearelectrica: "Educația care răspunde nevoilor actuale și viitoare este aceea care asigură un mix dinamic între științe exacte și științe umaniste. În felul acesta, un om în plină dezvoltare va beneficia de fascinația teoriilor matematice, dar și de beneficiile cunoașterii de sine și a celor din jur. Așadar, trebuie însușit faptul că educația reprezintă nu numai cunoștințele acumulate, ci orice interacțiune și experiență prin care trecem și care ne modelează într-un fel sau altul. Două din atributele esențiale care pun bazele unei astfel de educații completă și complexă sunt empatia și conștientizarea - empatie față de sine, față de cei din jur, conștientizarea propriei persoane, conștientizarea lumii în care trăim.

Nimic nu este ușor până nu este greu, de aceea acceptarea faptului că suntem într-o proces continuu de învățare ne ajută să nu ne descurajăm, să nu ne oprim din a ne dezvolta, din a ne descoperi pe noi și lumea în care trăim. Este ceea ce facem la SNN zi de zi și ne dorim să avem lângă noi tineri dinamici, educați care să ducă mai departe performanța României în industria nucleară. În cel mai firesc mod posibil, investim în educație pentru că am ales să investim în viitorul nostru."

Moika de Salas - Project Manager Fundaţia Compartir: "Cred că toți, dar mai ales tinerii, au nevoie de modele, așa că mi-a plăcut să știu ce au de spus câțiva oameni care m-au inspirat. Einstein <Nu considerați niciodată studiul ca o obligație, ci ca o oportunitate de a pătrunde în lumea frumoasă și minunată a cunoasterii>. Aristotel a spus că <Inteligenţa constă nu numai în cunoaștere, ci și în abilitatea (înțelepciunea) aplicării cunoștințelor în practică>. Iar Solomon, omul considerat cel mai înțelept vreodată, a spus: „Ȋnţelepciunea este mai bună decât pietrele prețioase; Și tot ce se poate dori nu se compară cu acesta. Eu, înțelepciunea o trăiesc cu sfințenie și descopăr știința sfaturilor. Înțelepții se tem și se indepărtează de rău." Așadar, îmi place să spun tinerilor: Asumați-vă un risc: dacă veți reuși, veți fi fericiți; dacă nu reușiți, veți fi mai înțelepți.

Fii persoana care vrei să fii!"

Cosmin Iordache - Owner vacanţereduse.ro: "Viața este o călătorie în care, până ajungi la destinația finală, trebuie să te bucuri de ce întâlnești în cale. Când suntem tineri suntem convinși că putem să mutăm munții din loc...și așa și este! Însă puțini reușesc. O fac cei care au cunoștințele necesare și curajul aferent. Da, fericirea și împlinirea vin numai dacă beneficiază de 'ajutorul' educației și atitudinii potrivite. Așadar nu vă fie teamă să aveți aspirații, dar aveți grijă să le și 'hrăniți' cu ingredientele necesare împlinirii lor!"

Camelia Dragomirescu - Psiholog clinician, Psihoterapeut: "Eu sunt dintr-o generație în care schimbarea era greu de realizat și nu era dorită de societate, dintr-un timp în care telefonul era fix, televizorul era o decorațiune în sufragerie și calculatorul nu exista. Nu exista nici  posibilitatea de a gândi critic. Acum este esențială cunoașterea de sine și gândirea critică și e nevoie să începem asta încă din copilărie și să o desăvârșim în adolescență. <Nimic nu ne aparține, doar timpul este al nostru> spunea Seneca, aşa că hai să dăm timp adevărat vieții noastre."

Robert Beloiu - Preşedinte Fundatia Compartir, Cadru didactic Universitatea din Piteşti: "A te dărui cunoașterii este cea mai bună alegere pentru care o poți face.

Pentru că viitorul tău depinde de ce știi. Îl creionezi în mintea ta zi de zi până prinde o formă concretă, iar tu ești unicul costructor. Cărămizile pe care le așezi zilnic una peste alta sunt de fapt rodul curiozității tale, cea care te face mereu să îți pui întrebări. Răspunsul e la tine! "

Alexandru Popa - Psiholog clinician: "Nu cred că poți vorbi oamenilor despre altă dezvoltare personală decât a ta, iar a mea consider că a început cu prima carte citită. În jurul vârstei de 5 ani, după masa de prânz mama îmi lăsa doar două opțiuni, să dorm sau să citesc. Iar copil fiind, uram să dorm. Când crești rămâi tot cu două opțiuni, să te dezvolți sau să rămâi în ceață. Cărțile au, după părerea mea, rolul unei pastile-minune care-ți risipește ceața din gânduri."

Intrarea este LIBERĂ!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod