Team Fagaras, prima echipa profesionista de downhill sustinuta de un baton de ciocolata

Batonul Fagaras, un brand iconic cu o traditie de peste 50 de ani, comunica pentru prima oara pe piata autohtona si alege sa sustina comunitatea de downhill din Romania. Ca urmare, in premiera in tara noastra, un brand non-equipment creeaza un team profesionist de downhill, Team Fagaras. Echipa este compusa din doi dintre cei mai buni rideri din Romania, Ionut Sava si Ciprian Muresan.

Baietii au concurat in acest weekend pentru prima data in aceasta formula in cadrul concursului de DownHill Mountain Bike de la Arena Platos Mountain Resort. Downhill-ul este un sport cu potential, care a crescut foarte mult in ultima perioada la nivel de performanta si in Romania, dar in care investitiile inca nu sunt pe masura.

Fagaras a ales sa se implice in comunitatea de downhill mountain-biking pentru spectaculozitatea sportului, pentru potentialul ei si pentru nucleul relativ mare de practicanti si admiratori.

Incepand cu acest an, Fagaras devine, astfel, batonul oficial al sporturilor de munte, fiind primul brand romanesc de ciocolata care sponsorizeaza o echipa de downhill din tara. Fagaras este una dintre primele marci de batoane de ciocolata din Romania, existand pe piata din anii ’60. Desi nu a beneficiat de suport din punct de vedere comunicare pana acum, Fagaras se regaseste pe locul 3 in categoria de batoane, din punct de vedere numar de bucati vandute.  Fiind usor de consumat, este un mini pack de recharge, consistent, potrivit pentru micile pauze in timpul activitatilor tip sesiuni.

Riderii sunt parte a echipei PlayBike, un magazin respectat si unul dintre cei mai importanti jucatori pe scena mountain biking-ului din Romania.

De-a lungul timpului, PlayBike a sustinut rideri la cel mai inalt nivel, a creat noi locuri de dat pentru comunitate si a organizat concursuri de rang international de mare notorietate. Asocierea dintre cele două entitati este una fireasca si subliniaza importanta dezvoltarii valorilor locale.

Ciprian Muresan- De cand s-a urcat pe bicicleta de coborare, Ciprian a experimentat cam tot ce se putea experimenta pe bicicleta la munte, de la cross-country pana la dirt jumping. In 2008, la 13 ani, Ciprian si-a gasit forma preferata de adrenalina: downhill-ul. De atunci, a participat la toate concursurile de profil.
Vrea sa cucereasca pante. Sfarseste prin a cuceri si trofee. A urcat pe treapta  2 la Dorna Xtreme Fest 2014 si la Mogosa Downhill Challenge 2012. Si nu se opreste aici.

Ionut Sava - face downhill si cu bicicleta, si cu instrumentele de constructie, si cu tastatura. Scrie articole despre miscarea de downhill si comunitate, pune umarul la construirea bikepark-ului din Postavaru si tocmai s-a intors de la prima etapa a Cupei Nationale de Downhill a Romaniei, unde a ocupat locul 2. Pentru Ionut, nu exista linie de finish. Din 2008, de cand s-a urcat pentru prima oara  pe bicicleta de coborare, incearca, repeta si reuseste la cele mai importante concursuri de downhill din tara.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod