Ziua Sportului, sărbătorită la Zalău


Facebook Twitter Comenteaza
Ziua Sportului, sărbătorită la Zalău
Zalăul va găzdui pe 7 mai, în Piaţa 1 Decembrie 1918, prima ediţie a Zilei Sportului.
 
Evenimentul constă în două crosuri, unul de 3 km, respectiv unul de 10 km, alături de jocuri sportive şi demonstraţii. Printre personalităţile prezente la eveniment se numără două sportive renumite: Gabriela Szabo, campioană mondială la atletism şi Diana Oprea, campioană mondială la fitness, alături de Gianina Corondan şi Cabral Ibacka, moderatorii evenimentului.

Întreaga zi de 7 mai va fi dedicată sportului şi beneficiilor pe care acesta le aduce. Aşadar, pe lângă cele două crosuri, evenimentul implică jocuri precum baschet, volei, fotbal şi competiţii de familie. Mai mult, în acelaşi spirit sportiv, scena va fi rezervată demonstraţiilor inedite: capoeira, freestyle football, karate, kangoo jumps, spectacol de majorete, dans sportiv.

Premii


Premiile pentru crosul de 10 km sunt: locul I – cameră video, locul II - DVD player portabil, iar locul III – aparat foto. Vor fi alocate 18 premii pentru fiecare loc la acest cros.
 


În cadrul crosului de 3 km, locul I va fi premiat cu un set de rachete de tenis, locul II cu un stepper, iar cei clasaţi pe locul III vor primi o minge de fitness. În total, 20 de premii vor fi oferite pentru fiecare loc din cadrul crosului de 3 km.

De asemenea, va fi organizată o tombolă specială, în cadrul căreia vor fi premiaţi 100 de câştigători. Printre premiile la tombolă se numără: mingi, rachete de badminton, palete de tenis, rucsacuri şi genţi.

Gabriela Szabo şi Diana Oprea antrenează copiii din Zalău


În plus, vineri, 6 mai 2011, între orele 12.00 – 15.00, pe Stadionul Municipal din Zalău, cele două campioane mondiale vor susţine un antrenament special pentru copii. În cadrul antrenamentului, copiii vor învăţa tehnici de încălzire, utile pentru a obţine rezultate cât mai bune la Crosul de 3 km şi la celelalte activităţi din cadrul Zilei Sportului.


Crosul de 10 km

Înscrierile se mai pot face online până pe 4 mai. De asemenea, participanţii se vor putea înscrie cu o zi înainte de eveniment, la standul amenajat în Piaţa 1 Decembrie 1918 între orele 9.00 şi 19.00. Nu se mai fac înscrieri pentru crosul de 10 km în ziua evenimentului. Pentru ridicarea cipurilor, cei înscrişi în competiţie trebuie să se prezinte cu cel puţin 2 ore înainte de începerea cursei, în ziua evenimentului, în Piaţa 1 Decembrie 1918 din Zalău.

Crosul va avea ca traseu: Casa de Cultură a Sindicatelor, B-dul Mihai Viteazul, întoarcere în dreptul staţiei Rompetrol şi repetarea rutei de 4 ori, sosirea fiind tot la Casa de Cultură a Sindicatelor. Categoriile de vârstă la care se face înscrierea sunt: 14 - 19 ani, 20 - 34 ani, 35 - 45 de ani, 46 - 65 ani şi peste 66 de ani.

Crosul de 3 km

Înscrierea se face numai în ziua evenimentului, între 8:00 şi 11:30, iar startul se va da la ora 12:00. Pentru crosul de 3 km, traseul se desfăşoară pe ruta: Casa de Cultură a Sindicatelor, Bd-ul Mihai Viteazul, Sala Sporturilor, cu întoarcere pe Bd-ul Mihai Viteazul şi sosire la Casa de Cultură a Sindicatelor, trecerea de pietoni din faţa ceasului.
Participanţii se vor putea înscrie la următoarele categorii de vârstă, separat femei – bărbaţi: 10 – 14 ani, 15 - 18 ani, 19 - 34 ani, 35 - 45 ani, 46 - 59 ani şi peste 60 ani.

Concurs de desen şi fotografie

S-a organizat pentru copii un concurs de desen şi fotografie, care şi-a desemnat câştigătorii. La fiecare secţiune, de fotografie şi de desen, au fost aleşi câte 10 câştigatori premiaţi cu diferite cărţi de specialitate. În urma concursului, marele premiu, o oră de sport cu Gabriela Szabo, a fost câştigat de Liceul de Artă „Ioan Sima”, Zalău. Lista completă a câştigătorilor este disponibilă pe www.ziuasportuluitenaris.ro/2011/blog.

De asemenea, începând cu data de 7 mai 2011, va avea loc un concurs online de fotografie. Concursul va avea ca temă activităţile din cadrul Zilei Sportului şi va aduce celor pasionaţi de acest domeniu, premii foarte atractive.


Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului: www.ziuasportuluitenaris.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod