Vitamina E prelungeste viata pacientilor cu Alzheimer

Pacientii cu Alezheimer care consuma cantitati ridicate de vitamina E se pare ca traiesc mai mult decat cei care nu fac tratament cu vitamina E, sugereaza un nou studiu de specialitate.
Studiul a fost realizat in urma cresteri preocuparilor legate de sanatatea si siguranta tratamentului in cazul tuturor pacientilor, inclusiv cei care sufera de Alzheimer si alte afectiuni. Astfel, s-a ajus la concluzia ca 2,000 UI in fiecare zi ajuta foarte mult un pacient cu Alzheimer.

"Preocuparea este legata si de efectele secundare ale vitamine E, deoarece analizarea unor studii anterioare au scos la suprafata ca aceasta prezinta un impact negativ asupra mortalitatii", a declarat autorul studiului Valory Pavlik, profesor la Centrul Afectiunilor de Memorie si Alzheimer la Colegiu de Medicina Baylor sin Houston.


"Dar sunt de parere, spre surprinderea tuturor, ca trebuie tinut seama de aceasta posibilitate numai in cazul tratamentul pentru Alzheimer cu practici clinice; noi nu am descoperit ca o doza ridicata de vitamina E reduce perioada de supravietuire", a declarat Valory Pavlik. "In realitate, pacientii care consuma vitamina E sunt mai longevivi, in special cand vitamina E este luata in combinatie cu un inhibitor colinesteraza".  

Studiul a durat aproximativ 15 ani, timp in care au fost supravegheata 847 de barbati si femei deja diagnostica cu Alzhaimer in diferite stadii.


Aproximativ 2/3 dintre pacienti au facut un tratament cu vitamina E, cate 1,000 UI un fiecare zi, unit cu un medicament pentru Alzheimer din clasa medicamentelor cunoscute ca inhibitori colinesterazi. Mai putin de 10% dintre pacienti au facut tratament numai cu vitamina E, in timp ce 15% nu au avut niciun fel de tratament.

La finalul studiului, cercetatorii au descoperit ca pacientii care au consumat doza prescrisa zilnic de vitamina E si-au prelungit viata cu 26%, in comparatie cu cei care nu luat vitamina E.
Pentru a se ajunge la aceste concluzii s-a tinut seama de: varsta, sex, educatie, etnie si severitatea afectiunii.  

"Sunt necesare si alte studii dedicate efectelor vitaminei E asupra pacientilor cu Alzheimer, insa, momentan, nu trebuie sa inchidem usa acestei optiuni de tratament", a mai declarat Pavlik.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod