Vitamina C reduce dezvoltarea cancerului

O injectie cu o doza ridicata de vitamina C are capacitatea de a tine in frau dezvoltarea cancerului, sustin cercetatorii din S.U.A.
Informatii provenite de la Centrul de Cercetare din Marea Britania arata ca alte studii sugereaza ca dozele ridicate de vitamina C poate ajuta chiar la tratarea cancerului.

Cu ceva timp inaintea acestor cercetari, echipa de la Institutul National al Sanatatii din Maryland au spus ca din studiile de laborator reiese ca vitamina C ajuta la distrugerea celulelor canceroase.

Dupa aceste teste care s-au desfasurat cu succes pe soareci, cercetatorii sugereaza ca tratamentul are efecte similare si in cazul oamenilor.


Doza folosita de acestia - 4 grame la kilogram - a adus beneficii mai mari decat cand a fost folosita dieta alimentara pentru vitamina C sau pastile de vitamina C. Astfel, sistemul digestiv nu a absorbit mai mult o cantitate mai mare de vitamina C decat atunci cand se facea tratament cu tablete.

Soarecii erau nascuti cu afectiuni ale sistemului imunitar, apoi erau injectati cu celule canceroase umane, care se dezvoltau rapid si formau o tumoare de dimensiuni ridicate. Apoi vitamina este injectata in cavitatea abdominala.


Astfel, tumoarea s-a dezvoltata intre 41% si 53%, in timp ce la soareci netratati, afectiunea s-a dezvoltat atat de rapid incat a afectat si alte parti ale corpului. In cazul persoanelor tratate cu vitamina c aceasta dezvoltare rapida nu a mai avut loc.

Cu toate ca este o descoperire de mare importanta, unii cercetatori sugereaza ca doze ridicate de antioxidanti pot determina ca tratamentul pentru cancer sa fie mai putin eficient, reducand beneficiile chimioterapiei si radioterapiei.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • covaci constantin pe 7 Aug 2008, 09:26
    Indulcitorii

    Produsele de indulcitori sintetici sunt foarte nocive.

    0
    0

  • covaci costi pe 7 Aug 2008, 09:24
    Vitamina C si cancerul

    Antioxidantii in genere previn cancerul in doze uzuale.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod