Vindecarea bolii Alzheimer, in mainile britanicilor

Cercetatorii britanici se lupta pentru a li se permite crearea primelor embrioane, care sa combine ADN uman cu ovule luate de la vaci moarte. Potrivit, cercetatorilor aceasta combinatie ar facilita intelegerea modului in care se manifesta bolile genetice.
Autoritatea pentru Fertilizare si Embrionologie Umana din Marea Britanie va decide pana sapatamana viitoare daca va permite laboratoarelor britanice sa creeze embrioanele hibride. Controversele nu au ezitat sa apara, astfel, grupuri religioase afirma ca nu este etic ca ovulul animal sa fie modificat genetic si apoi combinat cu ADN de origine umana.

Cu toate acestea, cercetatorii isi doresc sa obtina licenta, pentru a intelege mai ales bolile neurologice, in special Alzheimer-ul. Acesta boala afecteaza foarte multe persoane, iar, momentan, nu sunt cunoscute informatii in legatura cu modul de vindecare.


Guvernul Marii Britanii si-a schimbat pozitia in privinta embrioanelor hibride. Daca la inceput nu sustinea aceast concept, acum propune aprobarea proiectului, insa, numai in cazul in care oamenii de stiinta vor folosi hibridul cu scopul de a obtine rezultate noi in cercetarea bolilor neuronale, informeaza ziarul britanic The Observer.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Blanca pe 31 Aug 2007, 10:22
    foarte interesant

    Buna! In primul rand sa va spun ca sunt oarecum ingrijorata sa nu fi mostenit si eu aceasta cumplita boala.Bunicul mamei mele a suferit de aceasta boala, apoi fiica lui, adica bunica mea, care a murit anul acesta"Dumnezeu sa o odihneasca" si sunt ingrijorata si pentru mama mea, care a depasit 40 de ani(din cate stiu dupa aceasta varsta daca nu te ingrijesti cum se cuvine poate sa se manifeste), iar ea incepe sa uite diverse lucruri si se contrazice cu mine si nu vrea sa mearga la dr. si sa aibe grija de ea si nu realizeaza, iar eu sunt ingrijorata si pt ce va fi cu mine, desi mai am 2 frati...............si e foarte bine sa se gaseasca solutii pt aceasta boala si oamenii sa urmeze tratamente medicale si sa prelungeasca viata sanatoasa, ca sa nu se instaleze aceasta boala.E foarte urata, din toate bolile tocmai aceasta este si-n familia mea, iar eu seman cel mai mult cu mama:( Aveti grija de voi si mergeti la dr din timp

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod