Ventilatorul amelioreaza suferinta bolnavilor de cancer la plamani

Potrivit unui nou studiu, ventilatorul poate ameliora suferintele si poate ajuta pacientii cu cancer la plamani, evitandu-se astfle, sedarea in ultimele clipe ale vietii.
Un mare procentaj dintre acesti pacienti nu au dorit sa aiba de-a face cu ventilatorul, fapt care ia obligat sa poate o masca de oxigen. Insa, persoanele care au dorit sa incerce si alte forme de tratament au avut nevoie de mai putina morfina si au avut mai putine simptome neplacute in ultimele ore ale vietii.

Aceasta descoperire poate schimba modul medicilor de a trata pacientii cu cancer la plamani in stadiu final, sustine autorul studiului Dr. Stefano Nava, de la Institului Stiintific din Pavia, Italia.
 

Potrivit acestuia, apropierea ventilatorul poate oferii pacientului o decedare mai usoare. Aceasta metoda este potrivita numai in cazul pacientilor care mai au foarte putin de trait, cand deja au inceput sa aiba dureri si dificultate de respiratie.

In cazul in care nu se foloseste terapia cu ventilatorul, pacientul este ajutat sa respire cu ajutorul unui tub de oxigen care ajunge pana la plamani. Aceasta situatie este cunoscuta ca terapie stardard cu oxigen, si este folosita in cazul pacientilor care au afectiuni la plamani.


Un alt mod de abordare este folosirea ventilatorului, care foloseste presiunea pentru a impinge oxigenul in plamani. Astfel, cercetatorii au descoperit ca tratamentul cu ventilator reduce disconfortul si dificultatea de respirare. De asemenea, pacientii care fac tratament cu ventilatorul au nevoie de mai putina morfina.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Lucian ispasescu pe 29 Dec 2012, 12:37
    Oxigenul suplimentar si sanatatea

    Respirarea de aer imbogatit cu oxigen (adica de aer cu continut mai mare de 21% oxigen ) poate avea efecte pozitive atat pentru organisme sanatoase ce traverseaza o perioada epuizanta fizic sau psihic cat si pentru cei cu diferite afectiuni. O sesiune de examene sau un proiect la birou te poate stoarce de energie si simti ca te lasa memoria si puterea de concentrare. Inhalarea de oxigen concentrat reface capacitatea intelectuala si te repune " pe roate ". Aceste afirmatii au fost dovedite printr-un studiu publicat intr-o revista de psihologie de prestigiu. Efectul vasocostrictor asupra circulatiei arteriale cerebrale recomanda inhalarea de oxigen concentrat in tratamentul cefaleelor ( migrene, cluster headaches ). 8 din 10 persoane cu migrene incluse in studii au avut o reducere semnificativa a intensitatii si/sau frecventei migrenelor. Administrarea de oxigen suplimentar este utilizata in situatii de urgenta cum ar fi atacul vascular cerebral ischemic, infarctul miocardic, criza severa de astm bronsic. Iti poate salva viata sau te scapa de complicatii invalidante. Un inhalator portabil de oxigen iti furnizeaza oxigen pentru aproximativ zece minute, suficient pentru a depasi momentul critic. In boli cronice cu privare de oxigen in tesuturi ( BPOC, insuficienta cardiaca, pneumonii, mucoviscidoza etc. ) se recomanda administrarea de oxigen suplimentar un numar mare de ore zilnic, in fiecare zi. Pe langa sursa continua de oxigen, legata la priza, e bine sa ai si o varianta mobila, usoara, pe care sa te poti baza atunci cand pleci de acasa sau cand "pica" curentul. De aceea e bine sa ai prin casa un inhalator portabil de oxigen.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod