Vedetele si medicii sunt pro botox

O analiza recenta a dovezilor din clinici arata ca toxina botulinica de tipul A are un profil de siguranta si toleranta bun la nivelul indicatiilor terapeutice si cosmetice.
Inca din 1989, BOTOX (R) a fost aprobat pentru cele 20 de indicatii in peste 75 de tari si este prescris pacientilor care sufera de dereglari serioase sau istovitoare, dar si celor care au nevoie in scop cosmetic. Compania americana Allergan a demarat campania de prelansare in Romania a brandul-lui Botox (R) care va fi utilizat in scop cosmetic sub denumirea de Vistabel (R).

Exista mai multe tipuri de toxine botulinice, dar cea folosita in chirurgia plastica si estetica este tipul A. FDA (Food and Drug Administration, organism de control al medicamentelor pe piata americana) a aprobat utilizarea injectiilor cu botox in tratarea ridurilor faciale moderate si severe in aprilie 2002. Conform ASPS (Societatea Americana pentru Chirurgie Plastica si Estetica) peste 1,6 milioane de americani au apelat la aceasta procedura. Tratamentul nu a fost aprobat doar in SUA ci si in alte 70 de tari din lume.

Vanessa Williams este una dintre vedetele care apeleaza la tratamentele cu botox si de asemenea este unul dintre reprezentantii brandului in lume. Madonna, Kylie Minogue, Kim Cattrall, Cher, Elizabeth Taylor sau Sylvester Stalone sunt doar cateva dintre starurile internationale care au apelat la botox pentru a arata mai bine si pentru a fi mai expresivi.

Ce parere au medicii despre botox?

Dr. Constantin Stan- Clinica Medical Service- Bacau
„Il consider o unealta indispensabila pentru orice chirurg estetician. Daca ar fi sa caracterizez pe scurt tratamentul cu Botox as zice ca este rapid, nedureros, cu rezultate imediate si fara necesitatea unei perioade de recuperare, fapt pentru care este promovat si ca tratamentul de pauza de masa. Fiind un tratament ambulator care permite pacientului sa-si continue activitatile cotidiene imediat dupa interventie, tratamentul cu toxina botulinica este tot mai solicitat de pacientii romani. Pe langa efectele incontestabile de ameliorare a ridurilor prin injectarea zonelor afectate,  mai este utila si ca adjuvant in diferite tehnici de lifting facial”.

Dr. Dana Jianu – Centrul Medical ProEstetica
“Chipuri faimoase ne incanta pivirea parand ca nu imbatranesc niciodata, in acelasi timp perfect naturale ... Unul dintre secrete? O tehnica si o doza corecte, adaptate fiecarei anatomii, de toxina botulinica”.
     
Dr. Marek Valcu – Clinica Silhuette
„Toxina botulinica, atit in Romania cit si in lume, deschide calea catre noua chirurgie estetica care va fi injectabila sau minim invaziva, va creste adresabilitatea cit si satisfactia pacientilor. BOTOX-ul este acel medicament care da un maxim de satisfacie (pt pacienti, medici) la un minim de risc. Eu personal am asistat in fiecare an la o crestere a cererii de terapii cu botox de cca 200%”.

Dr. Viviana Iordache
„In cei 12 ani in care am folosit substanta in mii de tratamentele estetice s-a dovedit sigura, eficace si confortabila pentru pacient. Efectul este rapid si natural. Bine administrata, persoana pare mai tanara, mai proaspata si mai relaxata, fara sa se vada ca este tratata. La fiecare 2-3 ani apar studii privid noi aplicatii. Acum 12 ani o foloseam doar sa stergem ridurile fruntii si incruntatura dintre sprancene. Apoi am inceput sa stergem ridurile de la coada ochiului si santuletele fine de pe obraz, sa ridicam coada sprancenei ca ochii sa para mai mari, dar si sa netezim pliurile de pe buza superioara si ridurile de pe gat. Dermatologic o folosim sa oprim temporar transpiratia excesiva si sa netezim cicatricile keloide. Nu exista program de intinerire faciala serioasa fara aceasta substanta si nimic nu o poate inlocui”.

Dr. Calin Dobos - Clinica Hyperion
Injectarea de toxina botulinica e cea mai frecventa procedura de chirurgie cosmetica, alaturi de injectiile de umplere (filling), cu cel mai vizibil si multumitor rezultat. Cresterea cererii de tratamente cu botox cu peste 500% in ultimii 3 ani, dovedeste eficacitatea si increderea pacientilor in acest produs”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod