Vaccinul pneumococic nu este eficient in cazul batranilor

Vacinarea batranilor impotriva infectiei care cauzeaza pneumonia este o pierdere de timp, sustin cercetatorii. Milioane de pensionari sunt anual vaccinati impotriva pneumoniei, fara sa se stie ca vaccinul nu reduce riscul pneumoniei in randul persoanelor cu varsta de peste de 65 ani.
In acest sens, oamenii de stiinta au fost realizat 22 de studii, care au implicat peste 100.000 de oamenii din mai multe tari, dar spre deosebire de studiile similare, cercetatorii din Suedia au investigat de ce unele studii au ajuns la concluzii diferite.

Astfel, acestia au aflat ca numai studiile de inalta calitate dau nastere rezultatelor de incredere - deci studiile acestora au esuat deoarece nu au gasit nicio evidenta care sa ateste ca acest tip de vaccin previne penumonia.

Persoanele care au facut vaccinul impotriva pneumoniei erau foarte putin expuse riscului de a face pneumonie in comparatie cu persoanele vaccinate dar care prezentau un risc scazut de deces.


Dr. Matthias Egger, de la Universitatea din Bern, care a condus ultimul studiu, sustine ca din cercetarile lui vaccinul nu este folositor persoanelor in varsta. "Politica fabricantilor este de a introduce vaccinul mai ales acolo unde s-a instalat rutina infectarii pneumocicice".


Sursa: DailyMail.co.uk
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod