Vaccinul care inlatura semnele din nastere

Copii care au semne din nastere produse de vasele de sange formate anormal li se poate administra o infectie care asigura inlaturarea semnului fara a lasa cicatrici. Momentan, vaccinul minune este disponibil numai la Spitalul Universitar James Cook din Middlesborough din Marea Britanie.
Pana acum, copii trebuiau sa indure cicatricile si efectele secundare ale interventiei cu laser, chirurgia faciala sau doze ridicate de steroizi pentru a scapa de semnele inestetice din nastere.

Majoritatea acestor semne din nastre dispar cand copilul are intre 7 si 9 ani, dar unele persoane aleg inlaturarea acestora daca sunt inestetice sau pot cauza anumite probleme.

Spitalul din Middlesborough este singurul din Europa de Vest care poate administra aceasta injectie. Pana acum au venit peste 92 de copii, chiar si din Thailanda, si mai mult de 80% dintre acestia prezinta imbunatatiri semnificative.


Injectarea antibioticului bleomicin in centrul semnului poate inlatura malformatia vasculara, unde venele, arterele sau vasele de sangel s-au format anormal.

"Este un nou tratamanet, dar cunoscut deja ca fiind unul eficient si sigur, si care a fost studiat timp de mai bine de 4 ani, pentru a oferi protectie maxima copiilor. Schimbarile pe care le-am vazut sunt de-a dreptul uimitoate, unora chiar le-a schimbat viata", a declarata chirurgul Tobian Muir, specializat in reconstrituire plastica.
 


Sursa: DailyMail.co.uk

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod