Vaccinul antigripal sporeste vulnerabilitatea in fata virusului A/H1N1?

Facebook Twitter Comenteaza
Vaccinul antigripal sporeste vulnerabilitatea in fata virusului A/H1N1?

Un grup de cercetatori canadieni a constatat ca persoanele vaccinate impotriva gripei sezoniere sunt mult mai expuse riscului de a contracta virusul A/H1N1 decat media populatiei, potrivit unui studiu publicat in revista PLoS Medicine si citat de Mediafax.

 

In urma unei cercetari intreprinse in primavara anului trecut, expertii de la Centrul pentru controlarea maladiilor Vancouver au constatat ca foarte multe persoane care prezentau simptome de raceala precum tuse si febra erau vaccinate in prealabil cu vaccin antigripal pentru gripa sezoniera.

De aceea, au fost demarate patru studii care sa verifice existenta unui eventual raport, la care au participat 2.700 de persoane care au contractat sau nu gripa A/H1N1, in Columbia Britanica, Alberta, Ontario si in Quebec, precizeaza Mediafax.

In urma cercetarilor s-a constatat ca intr-adevar persoanele vaccinate au un risc cu 68% mai mare de a contracta virusul gripaL A/H1N1, insa expertii sunt destul de rezervati in privinta unei concluzii ferme pentru ca mai sunt in discutie si alti factori posibili de care nu s-a tinut cont.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod