Vaccin pentru cancerul de prostata: eficient pe animale

Cercetatorii de la Universitatea din California de Sud au dezvoltat un vaccin care previne cancerul de prostata care a trecut cu brio testele efectuate pe animale.
In studiul publicat in revista Cancer Research se arata ca vaccinul a prevenit aparitia cancerului la peste 90% dintre cobaii soareci testati si cu predispozitie spre dezvoltarea acestui tip de cancer.

Pe baza acestor rezultate, specialistii care au condus cercetarile au afirmat ca s-ar putea ca efectele sa fie similare si in cazul barbatilor care prezinta un nivel ridicat de PSA (Prostate Specific Antigen - este o substanta fabricata natural de catre prostata), un potential indicator pentru cancerul prostatic.
 

"Prin vaccinarea timpurie am reusit sa asiguram o protectie pe termen lung acestor cobai soareci care erau predispusi la a dezvolta cancer de prostata. Acest lucru nu a mai fost descoperit pana acum si s-ar putea sa aiba o implicatie semnificativa in dezvoltarea unui vaccin care sa protejeze barbatii de cancerul de prostata", concluzioneaza dr. W. Martin Kast, coordonatorul studiului.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Larisa pe 8 Feb 2008, 10:40

    Momentan s-au facut numai testele pe animale si au dat rezultate favorabile. Cu toate aceastea se vor face si alte teste si abia apoi va fi dat spre uzul populatiei. Sunt si alte metode de tratare a cancerul in faza incipienta, insa trebuie sa gasiti un medic bun. Multa sanatate.

    0
    0

  • jucan vasile pe 8 Feb 2008, 05:28
    Cancer de prostata

    Sunt diagnosticat cu cancer de prostata in stadiu incipient si as vrea sa fac acest vaccin. tel.0264578428 cluj-n

    0
    0

  • Tudor Narita pe 7 Feb 2008, 20:01

    As face si eu un asemenea vaccin.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod