Un vaccin antigripal sub forma de tablete

Forma de administrare orala, sub forma de tablete a vaccinului antigripal va fi valabila pe piata in viitorul apropiat, sustin expertii.
In urma cercetarilor intreprinse s-a constatat ca un vaccin care sa fie administrat oral, sub forma de tablete poate sa ofere aceleasi efecte protectoare. Noul tratament va fi plasat sublingual, fapt care va mari gradul de protectie impotriva virusului gripal deoarece lupta cu agentii patogeni chiar de la intrarea lor in organism.

Vaccinul oral produce anticorpi care protejeaza tractul respirator de infectii si intareste sistemul imunitar. Astfel, virusul nu ajunge sa atace sistemul nervos.

"Multe dintre problemele pe care le implica administrarea sublinguala trebuie rezolvate.
Insa, cercetarile noastre denota clar faptul ca acest tip de vaccin poate sa fie mai eficient decat vaccinurile traditionale aplicate in caz de gripa sezoniera si pandemica
", sunt de parere cercetatorii.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anda pe 7 Feb 2008, 11:59
    Oscilococcinum

    Nu este deja pe piata varianta de vaccin numita oscilococcinum? Sau aceea doar stimuleaza imunitatea organismului fara a contine virsusi "amortiti"?

    0
    0

  • alina arhirescu pe 2 Feb 2008, 10:52
    Cand vine pe piata ?

    Recidivez cu o raceala care ma tine in casa plus imi da un disconfort cu tot tacamul racelilor, nas gat si... sa se duca... ar fi minunat un vaccin pentru imunitate crescuta! Unde sa-l pape mama !?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod