Un somn bun iti poate ajuta memoria

Un somn bun ne poate ajuta sa ne indeplinim sarcinile de zi cu zi mult mai bine, insa foarte putine persoane au parte de cele 8 ore recomandate de somn.
Cercetatorii sunt de parere ca un somn bun poate imbunatati functionarea creierului. Se pare ca somnul intareste legaturile dintre celulele nervoase ale creierului, proces pe care se bazeaza memoria si invatatul, conform expertilor.  

Studiul s-a efectuat pe voluntari care au fost invatati noi lucruri sau carora li s-au aratat imagini. Unui grup de participanti li s-a permis sa doarma 8 ore, in timp ce celalalt grup a stat treaz. A doua zi, participantilor li s-a cerut sa repete ce fusesera invatati cu o zi inainte sau sa-si aminteasca imaginile, in timp ce creierul lor era scanat folosindu-se o tehnica numita imagistica prin rezonanta magnetica functionala (fMRI).
Rezultatele inregistrate de grupul care a avut parte de somn au fost mai bune decat ale celuilalt grup.

"Rezultatele studiului arata ca un somn linistit, in urma unei noi experiente, poate consolida si imbunatati procesul de invatare si memoria," declara autoarea studiului Dr. Sophie Schwartz, Universitatea din Geneva.

Sursa: Mail On Sunday
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod